Michael Christensen klar til 6 timer i Mexico

FIA World Endurance Championship sæsonen starter igen næste weekend, når 6 timers løbet i Mexico skal køres i Mexico City på Autódromo Hermanos Rodríguez banen, som også Formel 1 kører på, og Champcar tidligere har kørt på.

Denne sæson har indtil nu ikke gået planmæssigt for Michael Christensen og Kevin Estre i Porsche #92 i GTE-Pro klassen, men med en podieplacering sidste gang på Nürburgring, går tingene den rigtige vej.

Michael forklarer: “Vi har ikke haft de bedste løb i sæsonen indtil videre. Vi har haft nogle udgåede løb som vi ikke syntes om, og som vi ikke er stolte af. Men når alt kommer til alt, så er det racerløb og det er sårbart, når man presser til grænsen, både med hensyn til materiellet og kørerne. Men selvfølgelig har det været frustrerende at have en bil, som kører så godt, men vi er langt nede i mesterskabet i vores bil. Men det er godt for teamet og for programmet, at vi kan vise potentialet i bilen, og at vi for en gangs skyld kan være i rampelyset.”

Porsche #92, Michael Christensen & Kevin Estre
Photo: JJ Media

Vi har set god fart fra de nye Porsche 911 RSR biler, men en af årsagerne til de manglende resultater har også været dækkede.

“Vi kæmpede lidt i starten af sæsonen med at få dækkene til at holde. Vi har arbejdet meget med bilen, og jeg føler at vi har forbedret det meget. Bare det at forstå bilen, og at gøre den bedre på dækkene, over både en omgang og over hele løbet.”

“Vi har to forskellige dæk compounds at vælge mellem (i hver løbsweekend, red.). Vi skal fortælle Michelin hvilke dæk som vi vil have, fordi de skal producere dækkene. Og det kommer udelukkende med det som vi beder som. Så du kan ende i lort til halsen nogle gange, men sådan er det bare. Vi har 3 forskellige dæk at vælge imellem, men vi har kun to med hver weekend. Det er helt op til ingeniørerne at vælge, fordi de kender specifikationerne, så det er deres opgave at vælge hvor mange at der skal bruges af hver compound, inden løbsweekenden. Vi har et hvis antal dæk af hver som vi skal vælge – og det kommer an på hvad de synes.”

Der har været mange ugers pause mellem Nürburgring og Mexico, og med sort set kun et løb per måned indtil slutningen af sæsonen, med COTA som undtagelse, blot 2 uger efter Mexico, er der masser af tid til at lave andre ting. Men hvor mange løb har Michael Christensen tilbage på kalenderen i år?

“Det er altid lidt af en overraskelse. Som Porsche fabrikskører kan du blive brugt til alt. Men normalt forsøger vi kun at fokusere på WEC, og Porsche prøver at isolere mig lidt for den opgave, og fokusere på det, fordi at det er et meget vigtigt program for Porsche. Så at forblive fokuseret på dette, er vores første prioritet. Men jeg har også kørt nogle få løb i USA, med Alegra Motorsport, hvilket var en stor succes ved det første løb, hvor vi vandt Daytona. De vil prøve at beholde mig i bilen til langdistanceløbene, og jeg håber at køre Petit Le Mans med dem. Så normalvis vil der være 6 løb tilbage, men du kan aldrig være sikker. Måske kommer der også et VLN løb eller et løb mere i USA – det kunne ske. Jeg vil gerne køre så meget som muligt.”

Nummer 92 bilen er i øjeblikket kun 14’er i Kørermesterskabet, men Porsche holdkammeraterne Richard Lietz og Fred Makowiecki ligger 3’er i mesterskabet, og Porsche er aktuelt 4’er i Konstruktørmesterskabet, så der er stadig masser for det tyske hold at køre for.

6 timers løbet i Mexico skal køres henover weekenden fra den 1. til 3. september.

Relaterede nyheder