2 nye Pole Positions ud af 3 mulige

Dagens kvalifikation til 4 timers løbet på Paul Ricard i European Le Mans Series blev kørt i strålende solskin.

Det blev til to nye Pole Positions ud af de tre klasser, så det er altid rart at se nye ansigter forrest i feltet.

Den første del af kvalifikationen var GTE klassen, og der var kø for at komme på banen. JMW Motorsport Ferrari #66 holdt først foran Proton Competition Porsche #77 og Beechdean AMR #99.

Kampen omkring Pole Position stod mellem Spirit of Race Ferrari #55 og Proton Competition Porsche #77. Det endte dog med at Matt Griffin i #55 tog første position med 0,370 sekund foran #77 og Spirit of Race Ferrari #51, mens JMW Motorsport Ferrari #66 starter 4’er.

Nicki Thiim fik opgaven at kvalificere TF Sport Aston Martin #90, og han kørte den matblå Vantage V8 til 5. startplads foran Beechdean AMR #99.

Alle 6 biler lå indenfor et sekund af hinanden, så der er ikke nogen af bilerne som er helt kørt agterud.

Spirit of Race Ferrari #55
Photo: JJ Media

Herefter var det tid til LMP3 kvalifikationen.

M.Racing YMR #18 og 360 Racing #6 var med til at kæmpe omkring Pole Position med RLR MSport #15, hvor tiderne bølgede frem og tilbage. Ross Kaiser #6 tog Pole Position foran #15 og #18.

Det var Alex Kapadia som sad bag rattet i RLR MSport #15 og hjalp Morten Dons og John Farano til at skulle starte fra 2. position, hvilket er årets bedste startposition for teamet.

Det lykkedes kun Mikkel Jensen kvalificerede AT Racing #9 til 11. startposition, hvilket er første gang i år at Jensen ikke skal starte løbet på forreste række.

360 Racing #6
Photo: JJ Media

Til sidst var det tid til LMP2 bilerne.

SMP Racing #27 var først til at sætte en tid, og den første flyvende tid var så god at der gik længe inden at DragonSpeed #21 kunne slå dem. G-Drive Racing #22 ville dog også blande sig i toppen, mens Graff #39 også forsøgte at snuppe bedste tid.

Efter at have været flyvende hurtige i starten af sæsonen, kunne High Class Racing #49 med Anders Fjordbach blot køre 11. hurtigste tid ud af de 12 biler i klassen. De var mere end to sekunder fra Pole Position, så løbet i morgen bliver op ad bakke, især når den hurtigste Dallara (SMP Racing #27) i sig selv manglende næsten et halvt sekund op til Pole Position.

Det endte med at det var DragonSpeed #21 med Nicolas Lapierre der tog Pole Position foran holdkammeraterne G-Drive Racing #22 med Leo Roussel bag rattet og Graff #39 med Enzo Guibbert. Dermed var det en Ligier 1-2-3 inden at Dallara i from af SMP Racing #27 startede 4’er. United Autosports #32 var hurtigste Ligier på 5. pladsen.

DragonSpeed #21
Photo: JJ Media

Løbet starter i morgen klokken 12.00 og kan følges på Europeanlemans.com på live stream eller på Radiolemans.com for lyd.

Relaterede nyheder