Varmt men fedt racerløb i Sydfrankrig – opdateret

Den 4. afdeling af European Le Mans Series leverede som altid et spændende racerløb.

Løbet blev startet i 31 graders varme på den sydfranske Paul Ricard bane nær Nice.

DragonSpeed #21 hold føringen ind i sving et foran søsterbilen G-Drive Racing #22 og Graff Racing #39.

Der var drama for United Autosports #32, som spandt på første omgang efter en kontakt med Cetilar Villorba Corse #47 – en kontakt som #47 fik en drive-through straf for. Omgangen efter spandt Algarve Pro Racing #25 i det samme sving, da han kom lidt for hårdt på en curb.

I LMP3 havde Morten Dons’ holdkammerat, Alex Kapadia taget føringen i RLR MSport #15 og kunne trække fra de to M.Racing – YMR biler #18 og #19. Det viste sig dog at #18 havde lavet en tyvstart, så det fik Alexandre Cougnaud en drive-through straf for.

I GTE klassen havde Christian Ried i Proton Competition Porsche #77 snuppet føringen fra Pole bilen Spirit of Race Ferrari #55. Kort tid efter kom #55 dog forbi igen, i en fin udbremsning af #77. Beechdean AMR #99 havde fået en rigtig fin start, og var kommet helt op på 3. pladsen i GTE klassen, efter blot at starte 6’er.

High Class Racing #49 & Graff #40
Photo: JJ Media

Ross Gunn i Beechdean AMR #99 var dog ikke tilfreds med 3. pladsen og gik hurtigt til angreb på #77, som han overhalede i en fin manøvre. Det fik også Jody Fannin i JMW Motorsport Ferrari #66 til at lugte blot og gik straks til angreb på Porschen.

High Class Racing #49 med Anders Fjordbach havde fået en god start, og var hurtigt oppe på 7. pladsen.

I LMP3 klassen var der en tæt kamp om 3. pladsen , hvor M.Racing – YMR #19, 360 Racing #6, Duqueine Engineering #7 og Ultimate #17 lå og dystede og endda skubbede lidt til hinanden. Bilerne byttede placeringer adskillige gange, i takt med at LMP2 biler også skulle overhale dem med en omgang.

En LMP3 bil som det ikke gik godt for var United Autosports #3, der havde en olie lækage og måtte udgå fra løbet.

Efter 40 minutter kørte Ben Hanley i DragonSpeed #21 i pit og overlod bilen til Henrik Hedman.

Anders Fjordbach fik en drive-through straf for at have overhalet en anden bil udenfor banens afgrænsninger. I et løb hvor de i forvejen ikke var de hurtigste, skulle de helst have undgået straffe, for at kunne rykke op i feltet.

TF Sport AMR #90 kørte rundt på en ensom sidsteplads i GTE klassen, men Salih Yoluc var også den langsomste mand i bilen, som han delte med Euan Hankey og Nicki Thiim.

Efter første pitstop runde havde SMP Racing #27 overtaget føringen, da de ikke skiftede dæk, og selv Graff #39 var også smuttet forbi #21. Hedman i #21 blev også hurtigt overhalet af holdkammeraterne G-Drive Racing #22.

Kort før den første time af løbet var gået, stoppede AT Racing #9 halvvejs rundt på omgangen, uden at Mikkel Jensen havde nået at være i bilen. Bilen kørte bare stille og roligt ind til siden, uden nogle former for røg eller andet. Der måtte en Full Course Yellow til for at få bilen fjernet, da marshalls ikke kunne skubbe bilen i sikkerhed. Mikkel Jensen meldte i et interview efterfølgende at det var på grund af at for høj temperatur, at de måtte stoppe bilen.

Inter Europol Competition #13
Photo: JJ Media

Det gav samtidig en mulighed for alle LMP3 og en del af GTE bilerne for at lave deres pitstop. De hold som havde pittet inden FCY mistede derved noget tid til konkurrenterne.

IDEC Sport Racing #28 havde et spin hvor Racing Team Nederland #29 kun med nød og næppe udgik den. Som om at det ikke var nok, tog den endnu et spin godt 10 minutter senere.

Kort tid efter spandt Eurointernational #11 og M.Racing – YMR #18 måtte udvige ud over det brede asfaltområde, som omkranser Paul Ricard banen. Duqueine Engineering #8 havde også et lille solospin på egen hånd, få minutter efter.

I front af LMP3 klassen blev RLR MSport #15 Bronzekører John Farano hentet med adskillige sekunder per omgang af Sean Rayhall i United Autosports #2. Dermed var Alex Kapadias store føring væk igen efter blot 25 minutter i bilen for Farano.

I GTE klassen havde Spirit of Race Ferrari #55 efterhånden fået opbygget en pæn føring på JMW Motorsport Ferrari #66 og Beechdean AMR #99.

Eurointernational #12 ville heller ikke stå tilbage for de andre LMP3 hold, og tog også lige en snurretur.

TF Sport #90
Photo: JJ Media

Efter godt halvanden time af løbet, stoppede Duqueine Engineering #8 på banen, men den blev hurtigt fjernet af banens officials.

Med godt to timer tilbage af løbet skiftede High Class Racing #49 over til Dennis Andersen bag rattet, men lå på trods af straffen stadig på en fin 9. plads.

John Farano i RLR MSport #15 blev skubbet rundt af Oregon Team #10, hvilket gav sidstnævnte en drive-through straf.

Halvvejs i løbet måtte Racing Team Nederland #29 skubbes ind i pitten, hvor mekanikerne gik i gang med at søge efter en elektrisk fejl på bilen.

Med en time og 45 minutter tilbage af løbet kom Morten Dons i RLR MSport #15 og satte herefter jagten ind på det tabte. Bilen var faldet tilbage på 10. pladsen i LMP3 klassen, men flere af holdene manglede at sætte deres bronzekører i bilen.

Dennis Andersen i High Class Racing #49 havde to spin i løbet af kort tid, hvorefter teamet bestemte sig for at pitte med det samme, og give ham nye dæk, og samtidig overlade bilen til Anders Fjordbach.

Med en blot en halv time i bilen, havde Nicki Thiim kørt TF Sport #90 op fra 6. pladsen til 3. pladsen, og kørte endda 2 sekunder hurtigere per omgang end Darren Turner i den anden Aston Martin. Der var dog over et halvt minut op til de to Ferrari’er i front, så måtte Thiim køre en vis legemsdel ud af kørerdragten.

RLR Msport #15 og Oregon Team #10 havde et sammenstød, hvor Morten Dons blev overrasket af Andres Mendes reducerede hastigheden midt i et sving.

I front af LMP2 feltet lå SMP Racing #27 stadig i front, med næsten et minutes forspring over G-Drive Racing #22 og Graff #39. United Autosports #2 havde kørt sig op gennem LMP3 feltet og indtog nu føringen foran Ultimate #17, M.Racing – YMR #18 og Duqueine Engineering #7. I GTE var det Spirit of Race Ferrari #55 foran JMW Motorsport Ferrari #66 og TF Sport AMR #90.

Giorgio Roda i Spirit of Race Ferrari #51 dykkede med lidt over en time tilbage udenom Darren Turner i Beechdean AMR #99, men havde næsten et halvt minut op til Thiim i TF Sport AMR #90.

SMP Racing #27
Photo: JJ Media

Proton Competition Porsche #77 havde lidt problemer med at komme afsted efter deres sidste pitstop, men Matteo Cairoli fik bilen i gang til sidst.

Med 45 minutter tilbage af løbet satte Filipe Albuerquerque i United Autosports #32 en overhaling ind på Paul Petit i Graff #39, hvilket var kampen om 3. pladsen i LMP2 klassen.

Cool Racing by GPC #4 og M.Racing – YMR #19 fik begge to en drive-through straf for ikke at respektere hastigheden under den tidligere FCY periode, men disse to biler var ikke i kamp om de forreste pladser i LMP3 alligevel.

Med en halv time tilbage af løbet overhalede Euan Hankey i TF Sport #90 Jody Fannin i JMW Motorsport #66 i en fantastisk udbremsning. Dermed havde AMR bilen kørt sige hele vejen fra sidstepladsen i klassen til 2. pladsen. Men med næsten et minut til den førende bil, skulle der uheld til hos Spirit of Race #55, for at Hankey kunne gøre mere.

Med 26 minutter tilbage af løbet kom der en kort FCY periode igen, da 360 Racing #6 gik i stå ude på banen. Så fra at være startet fra Pole Position, sluttede teamet løbet bag en ATV og et slæbetov.

Med 20 minutter tilbage af løbet kom der virkelig gang i action igen. Først havde M.Racing – YMR #19 et spin på egen hånd, og få minutter senere var #19 igen i fokus, da Erwin Creed kom i tæt kontakt med Oregon Team #10. Det betød endnu en kort FCY periode.

Efter de 4 timers racerløb vandt Matevos Isaakyan og Egor Orudzhev for SMP Racing #27 løbet generelt foran G-Drive Racing #22 og United Autosports #32. Dermed blev det en russisk 1-2, men hvad der var meget vigtig med hensyn til chassis’erne, så blev det Dallara foran ORECA foran Ligier. Dermed er det bevist at alle 3 konstruktører kan bygge biler, der er hurtige nok til at vinde i LMP2 klassen.

High Class Racing #49 sluttede på en skuffende 9. plads, i endnu et løb hvor teamet manglede fart, men også fik en straf – ligesom det skete på Red Bull Ring for en måned siden.

Proton Competition #77
Photo: JJ Media

I LMP3 klassen vandt United Autosports #2 med Sean Rayhall og John Falb foran Inter Europol Competition #13 og M.Racing – YMR #18. Det var en suveræn opvisning af Ligier chassiserne i dag, da man skulle helt ned på 11. pladsen for at finde den første Norma.

Morten Dons og RLR MSport #15 sluttede løbet på en 7. plads, som kunne have været så meget bedre hvis deres John Farano ikke havde manglet over 3 sekunder eller mere per omgang i forhold til de omgangstider som Morten Dons og Alex Kapadia kunne køre. Farano var desværre den næstlangsomste kører af alle i LMP3 feltet, og så var det meget svært at køre podiepladser hjem, når der var 16 andre biler i klassen.

Spirit of Race Ferrari #55 med Matt Griffin, Aaron Scott og Duncan Cameron vandt GTE klassen foran TF Sport AMR #90 og JMW Motorsport Ferrari #66.

I mesterskabsstillingerne er G-Drive Racing #22 i front foran United Autosports #32 og Graff #39. High Class Racing #49 er som team faldet tilbage på 4. pladsen mens Anders Fjordbach og Dennis Andersen i kørermesterskabet indtager 6. pladsen.

United Autosports #2 fører LMP3 mesterskabet foran M.Racing -YMR #18 og Ultimate #17. RLR MSport #15 indtager en 9. plads i mesterskabet, og mangler 38 point op til 3. pladsen. Med 50 point at køre om i resten af sæsonen, er den plads desværre meget langt ude i horisonten. Det samme kan siges om AT Racing #9 og Mikkel Jensen. De ligger en plads foran i mesterskabet, men har stadig 32 point op til en medalje.

Det ser straks meget bedre ud med danske briller i GTE mesterskabet, hvor TF Sport AMR #90 med Nicki Thiim ombord fører, med JMW Motorsport Ferrari #66 og Spirit of Race Ferrari #55.

Den 5. og næstsidste afdeling af dette års ELMS køres den 24. september på Spa Francorchamps i Belgien.

 

Opdateret – Efter løbet fik United Autosports #32 en 30 sekunders tidsstraf på grund af at Filipe Albuerquerque kørte for hurtigt under den sidste FCY periode i løbet. Det betyder at de mister 3. pladsen, og falder ned på 5. pladsen i løbet i stedet. Graff #39 overtager 3. pladsen, ligesom Panis Barthez Competition #23 også rykkede op på 4. pladsen. #32 indtager stadig 2. pladsen i mesterskabet.

Der blev også uddelt 30 sekunders straffe til RLR MSport #15, By Speed Factory #5 og Eurointernational #12, men det fik ikke nogen placeringsmæssig indflydelse i løbsresultatet.

Relaterede nyheder