Actionpræget Monzaløb i Porsche Mobil 1 Supercup

Det blev et lidt atypisk Porsche Mobil 1 Supercup weekend på Monza, da sæsonens 9. løb blev kørt på den italienske højfartsbane.

Grundet kraftig regn i går, blev startgridden i stedet sat på baggrund af træningen, der blev kørt fredag.

Det betød at Matt Campbell startede fra Pole Position foran Zaid Ashkanani og mesterskabsførende Michael Ammermüller.

Mikkel Overgaard Pedersen havde en god træning, og endte derfor med at skulle starte på 11. pladsen i det tætte Porsche felt.

Campbell vandt starten foran Ashkanani mens Dennis Olsen og Michael Ammermüller lå side om side gennem den første chikane.

Midt i feltet var der kontakt mellem Steven Palette, Dylan Pereira og Daniele Di Amato, hvilket skadede Pereira og Di Amatos biler, og en Safety Car måtte på banen for at få bilerne ryddet.

Mikkel O. Pedersen slap heldigvis forbi balladen og var helt oppe på en 8. plads.

Efter et par omganges oprydning blev feltet sendt afsted igen, i det 14 omgange lange løb.

Mikkel forsøgte at udbremse Philip Morin, men i den udbremsningsduel måtte begge kørere fortsætte lige gennem chikanen, og tabte derved et par placeringer, men endte med at komme forbi Morin senere på omgangen.

Matt Campbell
Photo: Porsche Motorsport

Ammermüller og Mattia Drudi duellerede side om side ned af start/mål langsiden, da tyskeren lavede en lille fejl på vej ud på langsiden. Han kunne dog holde placeringen ned mod første chikane. Få sving senere var Ammermüller helt oppe ved Olsen igen, mens Campbell og Ashkanani kunne køre og hygge sig ude i front.

På vej ud af anden chikane lavede Olsen en lille fejl. Ammermüller forsøgte at angribe Olsen, men blev i stedet overhalet af Drudi, inden at Ammermüller senere på omgange måtte en tur gennem gruset, efter kontakt med Robert Lukas.

Mikkel O. Pedersen havde fået kæmpet sig tilbage på 8. pladsen, og lå herefter igen pres på de forankørende.

Japp Van Lagen havdet kæmpet sig op på 3. pladsen, mens Drudi, Olsen og Lukas kæmpede om 4. pladsen.

Ammermüller lå lige bag Mikkel gennem flere omgange, indtil tyskeren lavede en fejl i 2. chikane og faldt endnu flere pladser tilbage i feltet.

Med 4 omgange tilbage af løbet pressede Pedersen polakken Robert Lukas til en fejl, i første chikane, så den erfarende polske kører måtte skyde genvej gennem chikanen.

Efter en lille kørefejl fra Pedersen, kom Philip Morin og Thomas Preining forbi danskeren.

På løbets næstsidste omgang lavede svenske Morin en fejl ud af første chikane, og da Pedersen forsøgte at overhale ham udenom, pressede svenskeren blot danskeren af banen. Det betød at Pedersen faldt helt tilbage på 16. pladsen.

Imens kunne Matt Campbell køre en sikker sejr i hus foran Zaid Ashkanani og Mattia Drudi.

På løbet sidste gang kom Mikkel O. Pedersen tilbage på 15. pladsen og scorede derved igen point i det generelle mesterskab.

Ammermüller er fortsat i føring af mesterskabet foran Dennis Olsen, men forspringet er stærkt reduceret.

Den 27.-29. oktober køres finalen i Mexico City.

 

Relaterede nyheder