Italienske, Tyske og Franske Pole Positions i Mexico

Det blev en hurtig og hektisk kvalifikation til 6 timers FIA WEC løbet i Mexico, da regnskyer lurede i horisonten.

På tør bane startede GTE de 20 minutters kvalifikation, og alle bilerne var hurtigt ude for at sætte tiden for den første kører i bilen.

Aston Martin Racing var hurtig til at sætte de to bedste tider i GTE Pro, hvor #95 med Marco Sørensen var hurtigst foran #97 med Daniel Serra. De blev dog slået af Ford Chip Ganassi Team UK #67 og #66, med AF Corse Ferrari #71 som 3’er.

I GTE Am var Dempsey-Proton Racing Porsche #77 den hurtigste foran AMR #98 og Spirit of Race Ferrari #54.

Med Nicki Thiim i AMR #95 satte den hurtigste tid af alle i GTE Pro, inden at Sam Bird i AF Corse Ferrari #71 slog ham med 0,1 sekund og tog Pole Position in GTE Pro klassen. Harry Tincknell i Ford Chip Ganassi Team UK #67 kørte 3. hurtigste tid. Michael Christensen i Porsche #92 starter 6’er i løbet.

I GTE Am snuppede Dempsey-Proton Racing #77 med Christian Ried Pole foran Pedro Lamy i AMR #98 og Ben Barker Gulf Racing UK Porsche #86.

AF Corse Ferrari #71
Photo: JJ Media

LMP kvalifikationen blev rykket frem, da regn truede i horisonten, og for at undgå dette skulle have indflydelse, blev der startet umiddelbart efter afslutningen af GTE kvalifikationen.

Alle biler på nær Toyota’erne var hurtigt ude. Porsche #2 med Brendon Hartley satte den bedste tid i LMP1 klassen foran søsterbilen med Nick Tandy, mens G-Drive Racing #26 og Alex Lynn var hurtigste bil i LMP2 klassen. #26 tiden blev dog slået af Signatech Alpine Matmut #36, inden at der blev skiftet over til den anden kører i bilen.

Toyota #7 med Mike Conway satte den næsthurtigste tid i LMP1 inden at han overlod bilen til Jose Maria Lopez. Nicolas Lapierre fik overdraget #36 af Andre Negrao.

Timo Bernhard i Porsche #2 kunne følge op og samtidig kunne Andre Lotterer i #1 satte næsthurtigste tid, mens Lopez var med til at sikre 3. pladsen til Toyota #7. Buemi kunne ikke stille så meget op i Toyota #8, og starter 4er i LMP1 klassen.

I LMP2 beholdt Signatech Alpine Matmut #36 hurtigste tid, foran Jackie Chan DC Racing #38 og Vaillante Rebellion #31. David Heinemeier Hansson starter 6’er i LMP2 klassen.

Porsche #2
Photo: JJ Media

Den ventede regn kom først til allersidste i kvalifikationen og fik heldigvis ikke nogen egentlig indflydelse på startpositionerne.

Løbet starter søndag klokken 19.00 dansk tid.

Relaterede nyheder