Våd afgørelse i Loheac

Efter en tør lørdag, skiftede vejret søndag, hvor regnen faldt over den franske Loheac bane, i forbindelse med den 9. afdeling af FIA World Rallycross Championship.

Kvalifikationsheat 1 og 2 havde forløbet nogenlunde stille lørdag, men søndagens regn gav mere action på banen.

Det mest actionprægede Kvalifikationsheat 3 var da Petter Solberg stallede da starten gik, og gæstekører for EKS, DTM køreren Nico Müller blev vippet rundt i det første sving af Kevin Hansen. Müller samlede desværre ikke nok point til at komme i semifinalen, men teamet har efterfølgende meldt ham klar igen til Letlands WorldRX arrangement.

De andre løb i Q3 forløb nogenlunde smertefrit.

Det kan man ikke ligefrem sige om Q4, hvor regnen faldt endnu hårdere end før.

Timur Timerzyanov og Niclas Grönholm stødte sammen i deres heat, og Guerlain Chicherit og Geatan Serazin stødte sammen i deres heat, da de firhjulstrukne biler bare skøjtede rundt på asfalten.

Toomas Heikkinen startede på yderbanen i hans heat, og på trods af at han fik den bedste start og var først nede i sving 1, kunne han ikke stoppe bilen i tide, og skøjtede gennem grusfanget udenfor banen, og lå derved sidst i heatet.

Photo: FIAWorldrallycross.com

Resultaterne fra de 4 kvalifikationsheats betød at Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Petter Solberg, Ken Block, Timo Scheider og Toomas Heikkinen i Semifinale 1, mens Sebastien Loeb, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Kevin Hansen, Janis Baumanis og Reinis Nitiss kom i Semifinale 2.

Heikkinen fik en fantastisk start, men blev ramt af Ken Block i sving 1, og sendt langt ude i gruset. Scheider var hurtig til at dykke i Joker Lap på første omgang, og kom tilbage på 5. pladsen. Omgangen efter var Ken Block en tur igennem gruset selv, da han spandt på hele egen hånd. Imens kørte Kristoffersson sig suverænt i finalen foran Solberg og Ekström.

Loeb tog føringen i Semifinale 2, og kunne herefter kontrollere løbet. Nitiss fik problemer med hans vinduesvisker, og kunne se absolut intet med alt mudderet og regnen som overrislede bilen. Timmy Hansen og Loeb havde godt styr på hele heatet, efter at Hansen kom forbi i forbindelse med Joker Lap, og tog en Peugeot 1-2 foran Bakkerud i P3. Nitiss gennemførte heatet, men langt efter alle de andre førende, men ikke langt efter Kevin Hansen, som havde en punktering.

Dermed skulle Kristoffersson og Timmy Hansen starte på den vigtige første række i finalen – vigtig på grund af udsynet mod sving 1.

Johan Kristoffersson tog starten foran Timmy Hansen og Sebastien Loeb. Petter Solberg kom alt for langt ud i første sving, og faldt helt tilbage på 5. pladsen. Ekström og Solberg valgte at dykke i Joker Lap allerede på første omgang, og ventede herefter at på at angribe alle de andre. Det blev dog ikke til noget for Solberg, da han havde en punktering på venstre forhjul.

Timmy Hansen lavede en lille fejl, og derved smuttede Loeb forbi ham. Timmy Hansen gik pludselig i stå på 4. omgang, og Ekström var lige ved at hamre op i bagenden på ham.

Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Sebastien Loeb
Photo: FIAWorldrallycross.com

Men ingen kunne hente Kristoffersson, der tog sin 4. sejr i træk i år, mens lokalhelten Loeb sluttede 2’er og Ekström som 3’er. Det fulgt op af Andreas Bakkerud på 4. pladsen, hvilket betød at der var 4 forskellige mærker på de 4 første pladser – VW foran Peugeot foran Audi foran Ford.

Dermed udbyggede Johan Kristoffersson føringen i mesterskabet, foran Petter Solberg og Mattias Ekström, men Sebastien Loeb, Timmy Hansen og Andreas Bakkerud har også teoretiske muligheder for en top 3, med 3 afdelinger tilbage. Kristoffersson har muligheden for at sikre sig mesterskabet ved næste weekend, hvis alt flasker sig for ham.

PSRX Volkswagen Sweden fører suverænt i Teammesterskabet, foran Team Peugeot-Hansen og EKS. Hoonigan Racing Division har også stadig en mulighed for P3, med kun 25 point op til EKS. Det kræver dog at Bakkerud og Block begynder at slå Ekström og Heikkinen konstant gennem resten af året – men alt kan ske i Rallycross.

Den næste afdeling skal køres den 15.-17 september i Letland.

 

Relaterede nyheder