Sarrazin kører COTA for Toyota Gazoo

Stephane Sarrazin kommer til at erstatte Anthony Davidson i weekenden, når 6 timers løbet på COTA banen i Austin, Texas køres.

Toyota Gazoo Racing oplyser i en pressemeddelelse, at det er af personlige årsager at Davidson ikke er til start ved den 6. afdeling af dette års FIA World Endurance Championship køres på Circuit Of The Americas.

Dermed slukkes enhver drøm om Davidsons anden VM titel med Toyota, efter han også vandt titlen i 2014 sammen med Sebastien Buemi. I stedet skal Buemi og Kazuki Nakajima have Stephane Sarrazin i bilen, som også kørte for teamet på Le Mans i år i bil nummer 7, foruden at han også har været fast kører for holdet siden de startede i FIA WEC i 2012. Han har også været fast kører i FIA Formula E Championship gennem de første 3 sæsoner, foruden han også kører Rally og har været med til at udvikle Toyota Yaris WRC bil, som allerede har scoret to sejre i deres debutsæson i WRC.

Teamet præciserer ikke yderligere hvad årsagen til skiftet er, men melder at det kun er for dette ene løb.

Stephane Sarrazin
Photo: JJ Media

Aktuelt ligger Toyota Gazoo Racing #8 med TS050 – Hybrid bilen 2’er i Kørermesterskabet med 41 point optil den førende Porsche #2. Toyota ligger også 56,5 bag Porsche i Konstruktørmesterskabet, og har derfor et kæmpe arbejde foran sig.

Teamet har aldrig vundet på banen i Austin, hvor først Audi og sidenhen Porsche har ryddet bordet. Med Porsches afgang fra FIA WEC efter denne sæson, vil Toyota teamet helt sikkert gøre alt for at prøve at slå dem, da næste års program fra Toyota Gazoo Racing endnu ikke er bekræftet.

6 timers løbet på COTA køres på lørdag og starter klokken 19.00 dansk tid.

Relaterede nyheder