Sæson 4 testkørslerne starter om 3 uger

De officielle testdage forud for Sæson 4 i FIA Formula E Championship starter den første uge i oktober.

Den 2., 3., og 5. oktober mødes alle Formel E holdene til en samlet test i Valencia på Ricardo Tormo banen, som også er kendt som bl.a. MotoGP bane og tidligere Formel 1 testbane.

Det bliver den 3,09 kilometer lange konfiguration af banen der bliver kørt, og den får en ekstra chikane tilføjet start-mål langsiden. Hver dag bliver testkørslerne delt op i 2 dele, hvor bilerne kører mellem 9 og 12 før middag samt 14 til 17 om eftermiddagen.

Sebastien Buemi
Photo: Adam Warner / FE / LAT

Alle Formel E holdene har individuelt allerede været i gang med at teste deres biler selv, men der begrænsninger på antallet af dage, hvor de må teste bilerne. Derfor er enhver mulighed for at teste, værdifuld tid for holdene. Det er også derfor at der er en pause inden sidste dag af testen, hvis et af holdene skulle ske at løbe ind i problemer på en af de første dage, og derved skal have nogle nye stumper transporteret til Valencia. Det ville være sværere med tre dage i streg.

FIA Formula E Championship sæsonen 2017/18 starter den 2.-3. december i Hong Kong.

Relaterede nyheder