Intens duel på banen, men underkendt efterfølgende

Montaplast by Land-Motorsport #1 med Audi R8 LMS holdt på Pole Position ved dagens løb i ADAC GT Masters på Sachsenring. BWT Mücke Motorsport #26 var første Mercedes-AMG GT3 foran mærkekollegaerne Team Zakspeed #20 med Nicolai Sylvest på 3. pladsen, og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48.

Starten forløb rimelig katorisk, da #26 fik en rigtig dårlig rullestart, og derfor var på vej til at blive opslugt af feltet på vej mod Sving 1.

Der var ballade midt i feltet, hvor Luca Stolz i Team Zakspeed #21, BWT Mücke Motorsport Audi #25 og HB Racing Lamborghini #7. Få sving senere spandt BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 også rundt, og der gik lidt tid inden at Sebastian Asch fik den store Mercedes peget i den rigtig retningen igen.

Connor De Phillippi fik dog en sikker start med Sylvest på andenpladsen og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48 på 3. pladsen.

Mesterskabsførende Jules Gounon lå helt tilbage på 19. pladsen, efter blot at have kvalificeret sig som 17’er.

Photo: Gruppe C Photography

Brødrene Kelvin og Sheldon van der Linde i Aust Motorsport Audi #3 havde en tæt duel med Klaus Bachler i Schütz Motorsport Porsche #36. Kelvin og Sheldon delte bil da Kelvin’s normale medkører, Marcus Pommer var syg i weekenden.

BWT Mücke Motorsport Audi #24 og BWT Mücke Motorsport #26 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de ikke var korrekt placeret under starten.

HB Racing #6 fik en straf for kontakten i Sving 1 på den første omgang.

Sylvest lå hårdt pres på på De Phillippi i kampen om føringen, og var helt oppe på siden af Audi’en, inden at R8 LMS’eren kunne trække foran Mercedes-AMG GT3 raceren igen.

Robert Renauer i Precote Herberth Motorsport Porsche #99 kunne overhale Montaplast by Land-Motorsport Audi #2, efter en løbslang duel mellem ham og Jeffrey Schmidt.

Flere af holdene begyndte at vinde regndækkene frem inden det obligatoriske pitstop, da sorte skyer begyndte at nærme sig banen, og enkelte dråber ramte tv kameraerne rundt på banen.

Jules Gounon havde så meget fart på den blå Corvette C7 GT3 #77, at han var helt oppe på 11. pladsen, inden at han overlod bilen til Renger van der Zande.

Norbert Siedler overlod HB Racing Lamborghini #7 til Marco Mapelli, mens Florian Spengler og Christopher Zanella deltes om HB Racing Lamborghini #6. Begge mandskaber udførte dog deres pitstop under minimumstiden på 65 sekunder, og derfor fik de en Drive-Through straf hver. Det kunne tyde på at HB Racing holdet havde fejlberegnet køretiden igennem pitten. Værst var det for #7, som lå lunt i svinget til en Top-10 hvis endda ikke Top-5 placering i løbet.

Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3 #20
Photo: Gruppe C Photography

BWT Mücke Motorsport Audi #25 fik en Drive-Through straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Sylvest pittede en omgang før De Phillippi, men det endte med at koste Zakspeed teamet tid, og hullet op til Christopher Mies var blevet endnu større end før stoppet.

YACO Racing Audi #50 med Rahel Frey ombord måtte udgå efter en tur igennem gruset, som ødelagde diffusoren bagpå bilen.

Audi Sport racing academy #9 med Elia Erhart havde også en tur igennem gruset, og kyssede barrieren let, inden at den kunne fortsætte.

Callaway Competition Corvette #77 Renger van der Zande og Montaplast by Land-Motorsport Audi #2 Christopher Haase kom i lidt nærkontakt, som sendte Audi’en ud igennem gruset, og tabte et par placeringer.

#77 var dog ikke færdig med at prøve at vinde placeringer, og med det samme gik hollænderen til angreb på Patric Niederhauser i Aust Motorsport #4 men kom ikke forbi i første omgang, og kom i stedet under angreb fra Maximilian Götz i Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84. Schütz Motorsport Porsche #36 var lidt af en prop i flasken, og det muliggjorde at et helt tog af biler, heriblandt #4, #77 og #84, lå som perler på en snor.

#4 og #77 endte med at komme i kontakt med hinanden, hvilket sendte førstnævnte i gruset, og udløse en Safety Car periode, for at få den ryddet. #77 fik en advarsel for kontakten, men ikke yderligere straf.

Det ville give et et racerløb på 5 minutter, hvor hele feltet var samlet igen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS #1
Photo: Gruppe C Photography

Mirakuløst blev der ikke nævneværdig ballade gennem feltet på den første omgang, men Luca Ludwig i Team Zakspeed #21 lavede først en overhaling på Marco Mapelli i HB Racing Lamborghini #7. Et par sving senere svarede Mapelli tilbage og sendte Ludwig i gruset.

Sven Müller i Precote Herberth Motorsport #99 lavede en fejl på allersidste omgang, og gik fra en 6. plads ned på en 9. plads på resultatlisten.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #1 vandt løbet foran Team Zakspeed Mercedes #20 og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48 – troede man.

Efter weekenden blev begge Team Zakspeed biler nemlig udelukket på grund af en del på motoren ikke overholdt GT3 homologeringen. Det betød at BMW Team Schnitzer #42 med Nick Catsburg og Philipp Eng rykkede op på 3. pladsen, efter et anonymt løb.

Mesterskabsførende Jules Gounon i Callaway Competition Corvette #77 sluttede på 8. pladsen, og fik derved igen vigtige point på kontoen.

Søndag køres weekendens andet løb.

Relaterede nyheder