Porsche vinder på COTA

Porsche vandt FIA World Endurance Championship løbet på Circuit Of The Americas, men ikke uden at blive presset af Toyota.

For første gang siden Le Mans, var den japanske bilfabrikant med hvor gassen brændte, og førte faktisk en times tid af løbet, inden at Porsche fik overtaget igen. Toyota Gazoo Racing #8 endte med kun at slutte 22 sekunder fra sejren, som Porsche #2 med Timo Bernhard, Earl Bamber og Brendon Hartley løb med. Det var dog med hjælp fra lidt teamordre at #2 vandt over #1, da Neel Jani, Andre Lotterer og Nick Tandy var dagens hurtigste bil. Lotterer blev dog ramt af Toyota Gazoo #8, hvilket kostede ham lidt tid – og det udnyttede Porsche til at bytte de to biler.

I LMP2 var Signatech Alpine Matmut #36 med Gustavo Menezes, Andre Negrao og Nicolas Lapierre alt dominerede i klassen, og førte næsten uafbrudt fra start til slut af løbet. Kun Jackie Chan DC Racing #37 med Alex Brundle bag rattet kunne give dem lidt modstand midt i løbet. De kunne dog ikke holde farten over de 6 timer, og endte med at slutte på 5. pladsen. I stedet blev det Vaillante Rebellion #13 med David Heinemeier Hansson som sluttede 2’er foran teamkammeraterne i #31.

Signatech Alpine Matmut #36
Photo: JJ Media

GTE Pro klassen leverede endnu en gang et super fedt ræs, hvor alle 4 mærker havde føringen på et tidspunkt i løbet af de 6 timer. Generelt var det dog Ferrari som havde den hurtigste bil, hvor AF Corse #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi vandt foran Porsche #92 med Michael Christensen og AF Corse #71. Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin sluttede på 4. pladsen, kun 3,5 sekunder efter #71, mens Ford blot sluttede 7’er og 8’er.

I GTE Am var der tæt kamp mellem Aston Martin Racing #98 og Spirit of Race Ferrari #54 i starten af løbet. Efter omkring 30 minutters kørsel blev Paul Dalla Lana i #98 blev påkørt af Clearwater Racing Ferrari #61. Det gav rimelig store skader på AMR difuseren, men teamet var hurtige til at få det repareret, og teamet mistede ikke engang en omgang. Herefter kørte Pedro Lamy helt fantastisk og kørte næsten 2 minutter hurtigere end konkurrenterne i løbet af hans stint. Dermed kunne han sammen med Mathias Lauda alligevel krydse målstregen som vinder af klassen, med 50 sekunders forspring til Clearwater Racing Ferrari #61 og Spirit of Race Ferrari #54.

Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Hartley/Bamber/Bernhard fører fortsat LMP kørernes mesterskab, foran Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi, med Anthony Davidson som ensom 3’er. Davidson var ikke en del af #8 i denne weekend, så det er rent og skær i kraft af de tidligere indkørte point.

Ho-Pin Tung, Oliver Jarvis og Thomas Laurent fører fortsat LMP2 mesterskabet, mens Bruno Senna, Julien Canal er 2’er, mens Gustavo Menezes er ensom 3’er, efter dagens sejr.

Andy Priaulx og Harry Tincknell fører GTE Pro mesterskabet for kører, med Fred Makowiecki og Richard Lietz på andenpladsen og Davide Rigon ensom 3’er. Marco Sørensen og Nicki Thiim indtager 6. pladsen, men har 21 point op til føringen af mesterskabet. Michael Christensen ligger sammen med holdkammerat Kevin Estre på en 10. plads.

I GTE Am fører Paul Dalla Lana, Pedro Lamy og Mathias Lauda med blot 4 point over Matteo Cairoli, Christian Ried og Marvin Dienst, mens Keita Sawa, Matt Griffin og Weng Sun Mok er yderligere 10 point bagude.

Den næste afdeling af FIA WEC skal køres den 15. oktober på Fuji banen i Japan.

Relaterede nyheder