Udramatisk søndagsløb, som blev dramatik efterfølgende

En solbeskinnet Sachsenring bød velkommen til 12. afdeling af dette års ADAC GT Masters, hvor Team Zakspeed Mercedes-AMG GT3 #20 med Nicolai Sylvest og Yelmer Buurman holdt på Pole Position foran Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84, BWT Mücke Motorsport #26 og Team Zakspeed #21.

For anden dag i træk var Callaway Competition Corvette C7 GT3 #77 i problemer, med blot 14. startplacering.

To DTM kørere var, ligesom i lørdagens løb, på besøg i ADAC GT Masters denne weekend. Jamie Green var en del af den orange BWT Mücke Motorsport Audi #24, mens Edoardo Mortara var en del af BWT Mücke Motorsport Mercedes #26.

Det blev til en god start for Buurman i #20 mens #84 og #26 også holdt deres placeringer, i en forholdsvis rolig start, modsat gårsdagens løb.

Photo: Gruppe C Photography

Philipp Eng i BMW Team Schnitzer #42 havde fået en rigtig god start og var helt oppe på 5. pladsen, fra 7. startposition.

RWT Racing Corvette #13 måtte udgå få minutter inde i løbet med skadet hjulophæng, efter kontakt med Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48. Kort tid forinden havde der også været kontakt omkring den anden Corvette, i form af Callaway Competition #77 og Aust Motorsport Audi #4, hvor begge biler dog forblev på banen.

Herefter faldt løbet lidt til ro, indtil pitstop runden startede 25 minutter inde i løbet.

Det var utroligt tæt ved udkørslen fra pitten, hvor Team Zakspeed #21 kom foran, men kun med centimeter foran BWT Mücke Motorsport Mercedes #26.

RWT Racing Corvette C7 GT3 #13
Photo: Gruppe C Photography

YACO Racing Audi #50 og Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #48 havde en lignende situation, men det gik ikke helt så smidigt. Audi’en dykkede inden om Mercedes’en men det ville Dontje i #48 ikke finde sig i, og prøvede at forsvare pladsen. Det kom til hård kontakt mellem de to biler, og #48 knækkede hjulophænget. Dommerne valgte at give #50 en Drive-Through straf for forseelsen.

Callaway Competition Corvette #77 måtte udgå med godt 20 minutter tilbage af løbet, med en eller anden form for væske dryppende ud af bilen. Dermed mistede Jules Gounon værdifulde point i mesterskabet, men beholdt føringen.

ADAC NSA/Attempto Racing Team Lamborghini #66 kørte af banen ved høj fart, og ramte dækbarrieren. Bilen begyndte at skride med bagenden, og da Jonathan Judek forsøgte at korrigere, røg han af banen. Det sendte Safety Car på banen, for at få bilen bjerget, som Judek delte med Emil Lindholm.

BWT Mücke Motorsport Mercedes-AMG GT3 #26
Photo: Gruppe C Photography

Oprydningen tog meget lang tid, og dermed var der kun godt 5 minutters racerløb tilbage.

Team Zakspeed #21 udnyttede genstarten af løbet, og overhalede Mercedes-AMG Team HTP Motorsport #84, i kampen om andenpladsen, hvorefter BWT Mücke Motorsport #26 også kom forbi.

På løbets sidste omgang byttede de to Team Zakspeed Mercedes’er plads, på vej ind i Sving 1.

Team Zakspeed #21 med Luca Stolz og Luca Ludwig vandt løbet foran holdkammeraterne Team Zakspeed #20 med Nicolai Sylvest og Yelmer Buurman, mens BWT Mücke Motorsport #26 sluttede 3’er. Dog mistede Team Zakspeed 1-2 sejren, da der blev fundet nogle motordele, som ikke var homologeret på hverken #20 og #21. Dermed rykkede Sebastian Asch og Edoardo Mortara op som vindere foran Mercedes-AMT Team HTP Motorsport #84 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #2, som også rykkede op på podiet.

Mesterskabet skal afgøres om en uge på Hockenheim.

Relaterede nyheder