Højdramatisk WorldRX afdeling i Letland

Der var tæt ræs og masser af dramatik, da den 10. afdeling af dette års FIA World Rallycross Championship blev kørt i Riga i Letland.

I Kvalifikationsheat 1 var der drama for Timo Scheider, hvor der gik ild i bilen. Alligevel fik han den kørt over målstregen, inden at han hoppede ud af bilen. Heldigvis blev ilden hurtigt slukket, og mekanikerteamet hos MJP Racing Team Austria fik herefter travlt med at reparere Ford Fiesta ST raceren. Bilen var klar igen til søndagens heats, men missede desværre semifinalerne på grund af de manglende point fra Kvalifikationsheat 2.

I Kvalifikationsheat 2 var der kommet en regnbyge ind over banen, og den våde bane sendte Petter Solberg i betonmuren, hvilket kostede et baghjulsophæng på Volkswagen Polo GTI raceren.

Kvalifikationsheat 3 og 4 var uden de store dramatiske højdepunkter, og ikke overraskende var det igen igen Johan Kristoffersson, der var den bedste mand og derfor var i Semi 1 sammen med Mattias Ekström, Andreas Bakkerud, Timmy Hansen, Reinis Nitiss og Niclas Grönholm.

I Semi 2 var det Sebastien Loeb, Petter Solberg, Toomas Heikkinen, Kevin Hansen, Nico Müller og Janis Baumanis.

Kristoffersson fik en fantastisk start, med Ekström på andenpladsen. Bag dem var der masser af kamp, hvor først Bakkerud og sidenhen også Nitiss og Grönholm dykkede på Timmy Hansen. Nitiss var første mand i Joker Lap, inden at Timmy Hansen dykkede ind omgangen efter. Hansen kom ud lige foran Nitiss, som kvitterede et ordentligt smæk ind i Peugeot’ens bagende, hvilket bøjede kofangeren ind på Hansens bil, med en masse dækrøg til følge. Men ude foran gik det helt uddramatisk, med Kristoffersson foran Ekström og Bakkerud videre til finalen.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Solberg tog starten i Semi 2, men det gik fuldstændig galt for nordmanden i sving et, hvor han prøvede at skære ind foran Sebastien Loeb. Nordmanden stod helt på tværs af banen, og blev ramt i siden af bilen af Janis Baumanis, der ikke kunne undvige VW Polo GTI raceren. Løbet blev rødflaget da flagposterne i sving et tilkaldte lægerne til Solberg. Nordmanden klagede over smerter i rykken, men det viste sig heldigvis kun at være 2 brækkede ribben og et brækket kraveben. Men det kræver en operation, men det er endnu for tidligt at sige hvor længe at han skal sidde ude.

Efter en halv times pause, kunne semifinale 2 genoptages.

Loeb tog starten, efterfulgt af Heikkinen, mens Kevin Hansen, Baumanis og Müller kæmpede omkring den sidste plads i finalen. Ved afslutningen af første omgang spandt Heikkinen rundt og røg helt tilbage på sidstepladsen, og var udenfor enhver chance for at kvalificere sig til finalen. Baumanis lavede en fantastisk overhaling på Kevin Hansen på ydersiden rundt i sidste sving, og da Hansen forsøgte at slå tilbage, lavede han en lille fejl, og faldt tilbage. Imens kunne Loeb køre en sikker sejr i hus foran Team EKS Audi gæstekøreren Nico Müller og lokalhelten Janis Baumanis.

Kristoffersen fik den bedste start i finalen, mens Loeb og Ekström kørte side om side ned mod sving 1. Svenskeren pressede franskmanden ind i sving 1, og sendte ham let ud af kurs. Det udnyttede Baumanis og smutte op på 2. pladsen. Der gik dog ikke mere en to sving inden at Ekström overtog andenpladsen igen, mens Müller lå helt oppe i bagsmækken på Baumanis.

Loeb dykkede i Joker Lap på første omgang, i et forsøg på at genvinde noget af det tabte. Han vandt også en placering på Bakkerud, da han også havde været i Joker Lap. Müller faldt tilbage på sidstepladsen efter hans Joker Lap, mens Baumanis måtte se sig passeret af både Loeb og Bakkerud, i kampen om den sidste podieplads.

Der var dog ikke nogen, der kunne hente Johan Kristoffersson og Mattias Ekström ude i front, med Sebastien Loeb på 3. pladsen.

Sejren var nok til at sikre Johan Kristoffersson FIA World Rallycross mesterskabet 2018, da han nu har så stort pointforspring at konkurrenterne ikke kan hente ham længere.

Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Petter Solberg ligger stadig på andenpladsen, men kun 5 point foran Mattias Ekström, der er 10 point foran Sebastien Loeb. Det er de 3 kørere, der skal kæmpe om de resterende medaljer.

PSRX Volkswagen Sweden er også sikret Teammesterskabet, mens Team Peugeot-Hansen også er næsten sikker på andenpladsen foran Team EKS.

Der kan dog stadig ske ting og sager omkring de placeringer, når feltet skal køre årets næstsidste afdeling om halvanden uge på tyske Estering, lige syd for Hamborg.

Relaterede nyheder