Vild sæsonfinale i ADAC GT Masters

Dette års finaleløb i ADAC GT Masters blev kørt i perfekt solskin på Hockenheim.

BMW Team Schnitzer #42 med Nick Catsburg og Philipp Eng  startede fra Pole Position foran GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 og Aust Motorsport Audi #3. Mesterskabsvinderne Callaway Competition Corvette #77 startede helt nede på 14. pladsen, efter at de ikke nåede at få sat en ret god tid, i en kvalifikation, som blev afbrudt af rødt flag midtvejs. Nicolai Sylvest og Nikolaj Rogivue  i Team Zakspeed #20 skulle desværre starte helt nede som 19’er, 8 pladser bag holdkammeraterne i #21.

Der var ballade allerede i Sving 1, hvor Kelvin van der Linde i Aust Motorsport Audi #3 blev skubbet rundt af Sven Müller i Precote Herberth Motorsport Porsche #99, og spandt foran hele feltet. Heldigvis spandt den væk fra banen, og blev ikke ramt af nogen.

Daniel Keilwitz i Callaway Competition Corvette #77 havde fået en fantastisk start, og var helt oppe på 7. pladsen allerede på første omgang.

Rogivue i #20 havde en tur udover græsset ved starten på anden omgang.

BWT Mücke Motorsport Mercedes #26 måtte køre i pit med damp stående op af motorrummet, og måtte udgå på stedet.

Mirko Bortolotti i GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 overhalede Montaplast by Land-Motorsport Audi #1 i hårnålen, i kampen om 6. pladsen, mens #77 var helt oppe i 5. pladsen, hvor han lå Christopher Haase i Montaplast by Land-Motorsport Audi #2 under hårdt pres.

De to duellanter var dog ikke færdigte med hinanden, og Christopher Mies i #1 endte med at ramme Lambo’en i siden, så det gav en skade på Audi’en, mens #19 kunne fortsætte, efter at have fået bilen peget i den rigtige retning igen.

Efter det obligatoriske pitstop kom Nicky Catsburg i #42 ud lige foran Rolf Ineichen i #63, som duellerede med kun få meters afstand mellem bilerne, hvor Robert Renauer i Precote Herberth Motorsport Porsche #99 kom ud på 3. pladsen.

BMW Team Schnitzer #42 & GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63

Audi Sport racing academy #9 var 0,1 sekund for hurtigt i pitten, og fik derfor en Drive-Through straf, for ikke at overholde minimumstiden for det obligatoriske pitstop.

Top 3 var efterhånden blev samlet, så de kørte som perler på en snor. Med blot 12 minutter tilbage af løbet, med sæsonens sidste mulige sejr forude, blev der kæmpet med alle midler ude på banen.

Rolf Ineichen i #63 blev overhalet af #99 med Robert Renauer bag rattet. #99 gav endda en lille skuldertakling på vej ud af hårnålen, for at være helt sikker på at #63 ikke kom tilbage igen.

Top 4 var delt op i to grupper, hvor #42 og #99 kæmpede om sejren, mens #63 skulle forsvare sig overfor Callaway Competition Corvette #77.

På løbets næstsidste omgang, blev de spidse albuer virkelig fundet frem. Robert Renauer #99 og Nicky Catsburg i #42 byttede pladser to gange, og det lykkedes også en 3. gang. Men ved 4. positionsskifte gik det galt, og og Nicky Catsburg sendte Robert Renauer i autoværnet, på vej ud af hårnålen. Callaway Competition Corvette #77 forsøgte at udnytte balladen oppe foran, og var egentlig forbi Ineichen i #63, men kom for langt ud, på vej ind i Motodrom sektionen, og tabte pladsen igen.

BMW Team Schnitzer #42 kørte over målstregen som første mand, men fik en Drive-Through straf for påkørslen og faldt derved langt ud fra podiet.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #63 vandt løbet foran Callaway Competition Corvette #77 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #2.

En vild afslutning på en vild sæson, hvor Jules Gounon vandt ADAC GT Masters Kørermesterskabet foran holdkammerat Daniel Keilwitz på andenpladsen, på trods af at han brækkede benet i juni måned i et testuheld på Spa. Sidste års mestre, Connor De Phillippi og Christopher Mies i Montaplast by Land-Motorsport #1 endte på 3. pladsen.

I Teammesterskabet vandt Callaway Competition Corvette #77 foran Montaplast by Land-Motorsport og BWT Mücke Motorsport.

Det var afslutningen på dette års ADAC GT Masters. Serien starter igen i april 2018, hvor der med garanti bliver mindst ligeså tætte løb, og action på banen.