Forkortet VLN7 løb

165 biler var til start ved VLN7 løbet på Nürburgring med titlen 57. ADAC Reinoldus-Langstreckenrennen.

Haribo Racing Team Mercedes – AMG #8 startede på Pole Position foran Renault R.S. 01 #55 og Manthey Racing #911 med danske Michael Christensen ombord.

Frederik Nymark og Thomas Krebs var også med i løbet, og startede henholdsvis 4’er i klassen og 3’er i deres klasser, i henholdsvis en BMW M6 GT3 for Schubert Motorsport #20 og en privatanmeldt Porsche Cayman #466.

Dramaet startede på opvarmningsomgangen, da Wochenspiegel Team Monschau Ferrari #22 kørte direkte tilbage til pitten. De havde så store tekniske problemer med bilen, at de ikke kom til start i løbet.

Da starten gik, holdt #8 føringen foran #911, mens #55 faldt tilbage i feltet. Markus Palttala i BMW Team Schnitzer #53 og deres nye 2018 udgave af BMW M6 GT3 havde fået en fantastisk start, og var helt oppe som 3’er. Mens #8 og #911 deltog i SP9 klassen, var både #55 og #53 i SPX klassen, for biler som ikke er homologeret, men stadig gerne må køre med i løbet.

Michael Christensen i #911 var helt oppe under bagvingen af Lance David Arnold i #8. Christensens Porsche holdkammerat, men konkurrent i dette løb, Romain Dumas, var startet 6’er i Falken Motorsports Porsche #4, men havde kontakt med et andet køretøj på første omgang og faldt tilbage i feltet.

Schubert Motorsport #20 & Haribo Racing Team Mercedes – AMG #8
Photo: Jan Brucke/VLN

40 minutter inde i løbet var de første 4 biler delt op i to grupper. #8 foran #911 mens #55 kæmpede med den nye version af Nissan GT-R Nismo GT3 bilen #23, som samtidig var en duel om føringen i SPX klassen.

Efter 6 omgange på banen, valgte den førende Haribo Racing Team Mercedes – AMG #8 at køre i pit som de første, og derved gik Manthey Racing #911 i føring af løbet.

Der gik to omgange mere inden at #911 kørte i pitten og Christensen skiftede over til Estre. De tabte føringen til #8 igen, som havde vundet et stort forspring.

En time og 7 minutter inde i løbet kom Renault R.S.01 #55 ind i pitten med et punkteret venstre baghjul. Det kostede dem lidt ekstra tid på vej ind i pitten, men passede nogenlunde med deres benzinstop alligevel.

Kevin Estre i #911 var flyvende og efter halvanden times kørsel, var han igen oppe ved bagkofangeren af #8, hvor forspringet så vekslede alt efter hvor på banen at de ramte trafik.

Da de førende skulle i pit til deres andet pitstop, kørte #8 og #911 ind på nøjagtig samme. Da #8 havde kørt 8 omgange, mens #911 kun havde kørt 6 omgange, kunne Porsche’en forlade pitten meget tidligere end Mercedes raceren.

Manthey Racing Porsche #911
Photo: Jan Brucke/VLN

Renault R.S. 01 #55 havde god fart på, og førte faktisk løbet, indtil at de måtte ind til deres andet pitstop. De var blevet hentet af den reelt førende #911 netop som de dykkede ind i pitten. Så punkteringen havde effektivt kostet dem ca et pitstop.

Med 50 minutter tilbage af løbet kom både #911 og #8 ind til deres sidste stop i løbet, men med #911 med omkring halvandet minutes forspring.

Løbet blev dog stoppet med 26 minutter tilbage af løbet, hvorefter at resultatet blev justeret nogle omgange tilbage.

Grunden til at løbet blev stoppet, var H&R Spezialfedern GmbH & Co. KG #970, Marco Ferrano VW Polo #632, VW Pioneer Fast #624 og rent2drive-FAMILIA-racing Porsche 911 GT3 Cup #202 havde et uheld mellem Fuchsröhre og Adenauer Forst. Heldigvis skete der ikke personskade, men der var mudder og vragdele spredt ud over banen, så løbsledelsen valgte at stoppe løbet.

Det betød at resultatet blev spolet tilbage til 21. omgang, men den generelle vinder forblev uændret, med den 4. VLN sejr i denne sæson til Manthey Racing Porsche #911, men den første til kombinationen Kevin Estre/Michael Christensen foran Haribo Racing Team Mercedes – AMG #8 og Walkenhorst Motorsport BMW #100.

Frederik Nymark lå sammen med Claudia Hürtgen og Anders Buchardt i Schubert Motorsport BMW #20 rigtig godt til både generelt og i Pro-Am delen af SP9 kategorien. De tabte på at løbet blev stoppet og spolet tilbage, da de ellers havde haft muligheder for en sejr i Pro-Am kategorien, og en generel 5. plads i løbet. I stedet blev det til en generel 8. plads og en fin 3. plads i SP9 Pro-Am kategorien.

Thomas Krebs sluttede sammen med Niklas Steinhaus og Daniel Blickle i Porsche Cayman #466 på 3. pladsen i V5 klassen.

Med sejren har Manthey Racing #911 også taget VLN-Speed-Trophäe 2017, som er teammesterskabet for de hurtigste biler. Med kun 50 point tilbage i sæsonen, har de allerede en føring på 65 point, og kan derved ikke længere hentes.

Ingen af de 6 andre mesterskaber er endnu afgjort.

Sæsonens næstsidste afdeling skal køres lørdag den 7. oktober.

Relaterede nyheder