Team Audi Sport ABT Schaeffler med Di Grassi og Abt

Team Audi Sport ABT Schaeffler annoncerede ikke overraskende her til aften, at Lucas Di Grassi og Daniel Abt fortsætter hos teamet i Sæson 4.

Den forsvarende FIA Formula E mester Di Grassi har været selvskreven til førstekører rollen gennem lang tid, mens der var lidt mere tvivl omkring Daniel Abt. Abt har til tider kørt lige op med Di Grassi, men har ofte været plaget af tekniske problemer.

Den nye bil får navnet Audi e-tron FE04, og får et markant anderledes design end forgængerne. Hvid og grøn bliver de dominerende farver, og så har Audi valgt at gøre det nemmere at kende forskel på de to biler. Mens hvid bliver den gennemgående farve på Di Grassis bil, får Abts bil røde striber på snuden, på styrtbøjlen samt på bagvingen.

Audi e-tron FE04 #1 (Audi Sport ABT Schaeffler), Lucas di Grassi
Photo: Audi Sport

En anden markant ting at se på bilen, er nogle ekstra plader på fælgene, til af gøre bilen mere aerodynamisk. De ligner meget det som Formel 1 havde for nogle år siden, indtil at det blev forbudt igen – men nu er de at finde på den nye Audi racer. Renaults billeder fra i går viste ikke sådanne plader – men mon ikke at alle de andre konstruktører er hurtige til at finde en lignende løsning, hvis det viser sig at være en fordel.

Teknisk set blev drivlinjen af bilen også helt anderledes. Bilen får ikke nogen konventionel gearkasse, men har blot et gear. Gearkasser burde i forvejen være overflødige da elmotorers trækkraft ikke afhænger af en gearkasse, men bare trækker konstant indtil at de når maks hastighed. Derfor har Audi Sport valgt at ændre dette til den kommende 2017/18 sæson.

Audi e-tron FE04 #66 (Audi Sport ABT Schaeffler), Daniel Abt
Photo: Audi Sport

Teamet får også ny teamchef. Det bliver den tidligere tredobbelte Le Mans vinder, Allan McNish. Skotten skal være ny mand i front for teamet, men har allerede været med gennem de første par sæsoner, og gennem hele Sæson 3, var han en fast del af teamet. Det bliver hans første store ansvarsområde siden at han stoppede med at køre deres Le Mans racer efter 2013 sæsonen, som nykåret Verdensmester. Siden da har han haft en ambassadørrolle for Audi omkring motorsport samt gadebiler.

Team Audi Sport ABT Schaeffler drager nu til Valencia for at teste bilen over 3 dage i den kommende uge, hvor alle de andre Formel E hold også vil være til stede.

Relaterede nyheder