EKS slog til på Estering

Det blev til en søndag med total Audi dominans, da den 11. afdeling af dette års FIA World Rallycross Championship blev kørt på Estering, syd for Hamborg i Tyskland.

Petter Solberg var højst overraskende med, på trods af at hans blev opereret for sit brækkede kraveben tidligere på ugen. Solberg kørte weekenden med en speciel skinne, der skulle beskytte skulderen, men alligevel havde PSRX Volkswagen Team Sweden nomineret gæstekører Dieter Depping som den anden pointscorende kører for teamet ved siden af den nye Verdensmester Johan Kristoffersson.

Det var dog ikke nogen hindring for Nordmanden, der var bedste mand efter kvalifikationsheatene – og derved skulle starte 1’er i Semi 1, sammen med Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Toomas Heikkinen, Janis Baumanis og Reinis Nitiss.

Semifinale 2 havde Mattias Ekström, der ellers lå til at komme i Semi 1 men lavede en tyvstart i Q4. Ekström var dog stadig første mand i Semi 2 sammen med Johan Kristoffersson, Kevin Hansen, Kevin Eriksson, Sebastien Loeb og Niclas Grönholm.

Toomas Heikkinen
Photo: FIAWorldrallycross.com

Hjemmebane heltene Dieter Depping, Timo Scheider, Rene Münnich og Andreas Steffen var ikke med i nogle af semifinalerne, ligesom amerikaneren Ken Block også missede det videre avancement.

Timmy Hansen fik den bedste start på vej ned mod sving et, men Solberg havde fordelen af inderbanen. Hansen var kortvarigt i gruset, men kom tilbage på banen igen på 4. pladsen. I stedet kom Heikkinen ind på andenpladsen foran Baumanis. Det lykkedes Timmy Hansen forbi Baumanis, da sidstnævnte var en anelse langsommere gennem Joker Lap.

Ekström fik den bedste start på Semi 2 mens Eriksson forsøgte at gå udenom, men i stedet måtte flette ind på 3. pladsen efter Kevin Hansen. Kristoffersson fik en kort tur på to hjul efter kontakt med Loeb og Grönholm, og kom ud af første sving som sidste mand. På anden omgang spandt Eriksson, og her blev Kristoffersson fanget bagved. Loeb havde store skader på fronten af hans Peugeot 208 WRX. Imens kunne Ekström køre en sikker sejr hjem foran Kevin Hansen, mens Grönholm lige nåede at få forkofangeren over målstregen, mens Loeb kom ud af Joker Lap. En utrolig tæt afslutning, med kun 0,2 sekund imellem de to biler.

Solberg fik den bedste start på finalen, men Ekström fik klemt sig forbi i sving 1. Heikkinen forsøgte at overhale hele feltet udenom, men kom for langt ud og sad næsten fast i gruset. Solberg lavede en fejl på anden omgang, så både Kevin og Timmy Hansen smuttede forbi. Kevin Hansen havde ramt autoværnet og slået baghjulsophænget helt skævt. Han forsøgte at køre videre men tabte bagenden af bilen på allersidste omgang.

Photo: FIAWorldrallycross.com

Men ingen kunne stoppe Mattias Ekström, der vandt foran Timmy Hansen og Toomas Heikkinen. Petter Solberg sluttede 4’er foran Niclas Grönholm og Kevin Hansen.

Weekendens resultat betød at Mattias Ekström nu er blot 1 point bag Petter Solberg i kampen om andenpladsen, mens Sebastien Loeb nu har tabt så meget terræn på grund af den missede finaleplads, at han ikke længere kan tage en medalje i mesterskabet.

Team EKS er rykket meget tættere på Team Peugeot-Hansen i Teammesterskabet i duellen om andenpladsen.

Finalen i dette års FIA World Rallycross Championship skal køres den 10. november, ved den helt nye event i Sydafrika.

Relaterede nyheder