United Autosports udvider til 2 biler – Hanson ny kører

United Autosports udvider deres European Le Mans Series program til hele to biler. Det har teamet annonceret i dag.

Teamet har igennem 2017 ELMS sæsonen deltaget med en Ligier JS P217, som er blevet kørt af Hugo de Sadeleer, Filipe Albuerquerque og Will Owen. Teamet deltog også på Le Mans hvor de sluttede på en generel 5. plads i løbet, hvilket svarede til 4. pladsen i LMP2 kategorien.

Planen er at deltage i ELMS 2018 samt Le Mans med to LMP2 biler, hvis de vel og mærke får adgangsbilletterne af ACO. Men teamet har konstant været med i toppen af ELMS sæsonen i år, og tog sejren ved åbningsløbet på Silverstone i april måned.

Teamet vil også deltage i 24 timers løbet på Daytona i januar måned, og her kommer der hele to nye kørere i bag rattet.

United Autosports #32
Photo: JJ Media

18 årige Phil Hanson vil være en af Daytona samt ELMS og Le Mans kørere. På Daytona skal han dele bil med Lando Norris, og en endnu ukendt 3. kører. 17 årige Norris skal efter planen kun kører Daytona, hvorefter han skal fokusere på sin formelbils karriere, og sit ultimative mål – Formel 1.

Phil Hanson har på trods af sin unge alder allerede erfaring fra både ELMS, FIA WEC samt Le Mans. Han var en del af Tockwith Motorsports, som han blev Asian Le Mans Series LMP3 Mester med i 2016/17, inden at de sammen tog springet op i LMP2 med en Ligier JS P217. Der gik dog knas i det samarbejde, og Hanson afbrød samarbejdet med teamet efter WEC løbet på Nürburgring.

Men indtil videre skal United Autosports ikke tænke alt for meget på 2018, men fokusere på ELMS finalen, der skal køres på Portimao banen i Portugal om halvanden uge. Her har United Autosports mulighed for både at vinde LMP2 og LMP3 titlerne. De bedste kort har de i LMP3, hvor John Falb og Sean Rayhall har en 19 points føring, mens Sadeleer, Albuerquerque og Owen indtager andenpladsen i LMP2, med 18 point op til de førende.

Relaterede nyheder