4 matchbolde til Audi

Audi Sport har 4 matchbolde inden finaleweekenden i DTM starter på Hockenheim i dag.

I en turbulent sæson, har Mattias Ekström været bedst til at holde sig ude af balladen, på trods af at han ofte er startet et stykke nede i feltet. Det har givet så meget pote, at han starter weekenden med et 21 points forspring til holdkammeraten Rene Rast.

Rast kører sin første fulde sæson i DTM, efter et par vikariater sidste sæson, og han så længe ud til at være den hurtigste Audi kører, og han førte også mesterskabet an tidligere på sæsonen. Rast har dog været indblandet i en masse tumult gennem de seneste løb. Nogle gange er det ham selv, der har haft forkofangeren for langt fremme, mens andre gange har han bare været uheldig og er blevet kørt af banen, eller fået en punktering eller andet, der har sendt ham udenfor pointene.

Jamie Green er yderligere 14 point bagved, i en sæson hvor englænderen har taget to sejre, men også rimelig hurtig blev dømt til tredjeviolin for Ekström og Rast. Ofte har Green lagt i en god position, og har herefter givet pladsen op. En sejr som han ikke frivilligt afgav, var søndagens løb på Red Bull Ring. Som suverænt førende gennem hele løbet, måtte han give op kort før målflaget med mekaniske problemer. Havde han ikke misset disse point, ville han have lagt 2’er i mesterskabet nu.

Mattias Ekström
Photo: JJ Media

Mike Rockenfeller er den sidste Audi mand i top 4, og han ligger faktisk med samme pointantal som den bedste BMW kører, Marco Wittmann. Rockenfeller har haft en utrolig blandet sæson, hvor lavpunktet var Norisring, hvor han var uheldig at brække foden efter et uheld med Gary Paffett. Han var dog tilbage igen allerede ved næste løb i Moskva og kørte sig faktisk på podiet – med en skinne på foden! Mesterskabet er nok for langt væk for 2013 mesteren, men man skal aldrig sige aldrig, da tingene hurtigt kan vende i DTM.

BMW har kun Wittmann tilbage i kampen om mesterskabet, mens Mercedes-AMG har Lucas Auer. Det er dog en forudsætning for begge, at de slutter henholdsvis 10 og 13 point bedre end Ekström i lørdagens løb, ellers er Audi Sport sikret Kørermesterskabet med en af deres 4 kørere.

Audi har sæsonen igennem vist at de har den hurtigste bil, og efter at DTM serien har fjernet alt succesballast fra bilerne, var bilerne fra Ingolstadt totalt dominerende på Red Bull Ring i Østrig.

Det samme kommer formentlig til at ske denne weekend, hvis ikke vejret kommer til at spille ind. Der er dog ikke skyggen af regn at spore på vejrudsigten, men i stedet sol og over 20 grader varme.

Så mon ikke at Audi Sport kan løfte armene i både Kører-, Konstruktør- og Teammesterskabet allerede lørdag eftermiddag?

Men intet er afgjort i mesterskabet, før weekendens to løb er kørt. Følg med her for opdateringer gennem weekenden.

Relaterede nyheder