Land-Motorsport snupper VLN8

Montaplast by Land-Motorsport #28 snuppede sejren ved 49. Barbarossapreis på Nürburgring, også kaldet VLN8.

Audi teamet med Dries Vanthoor og Markus Winkelhock bag rattet i Audi R8 LMS raceren førte løbet stort set uafbrudt fra start til slut. Det var dog Wochenspiegel Team Monschau Ferrari 488 GT3 #22 der havde taget Pole Position, men de mistede føringen umiddelbart efter Mercedes Arena på første omgang.

Black Falcon #7 i deres Mercedes-AMG GT3 var dem som pressede hårdest på #28 gennem løbet, og de sluttede på en andenplads foran #22.

Manthey Racing #911 var også godt med i toppen af løbet den første time, men Matteo Cairoli blev snydt af en pludselig regnbyge allerede få sving inde i sit første stint i bilen, efter at Kevin Estre havde truet førstepladsen gennem den første time af løbet. En lettere glat bane og en overhaling af den langsommere #549 BMW 318is som ikke helt lykkedes gjorde at #911 spandt rundt, og faktisk fik #549 hele vejen op af fronten på bilen og henover forruden. Heldigvis kunne Cairoli stige ud, men der var for store skader på bilen til at den kunne fortsætte.

Montaplast by Land-Motorsport #28
Photo: Jan Brucke/VLN

Løbet var startet på tør bane, men skiftede til stedvis regn efter den første time af løbet. Først i løbets sidste time var hele banen tør igen, men her var langt de fleste af positionerne afgjort – i det mindste i SP9 klassen, hvor de hurtigste GT3 biler deltager.

Den bedste BMW var Walkenhorst Motorsport #100 der sluttede på 4. pladsen, men mere end 4 minutter efter den vindende Audi.

Phoenix Racing Audi #15 sluttede på 5. pladsen, efter at de foretog et forkert dækvalg midt i løbet, og gik på regndæk, da kun dele af banen var våd. Indtil da havde de også kæmpet med om føringen.

Der var 3 danskere med ved denne afdeling.

Henrik Bollerslev deltog for Team Securtal Sorg Rennsport #693 i deres BMW M235i Racing Cup. Han sluttede på 10. pladsen i løbet, en omgang efter den vindende bil i klassen.

Thomas Krebs deltog i SP10 klassen i en Aston Martin Vantage GT4 for Team Mathol Racing #188. De sluttede på 4. pladsen i deres klasse.

Sidst men ikke mindst, var Mikkel Jensen igen til start for BMW. Denne gang var det for FK Performance Gbr #154 i deres BMW M235i Racing, hvor de sluttede 2’er i SP8T klassen med. Ligesom ved de andre løb, delte han bilen med Beitske Visser og Dennis Marschall, der også er BMW junior kørere. Teamet går ligesom de andre danske deltagere efter at få nok Nordschleife licens point kørt ind på kontoen, inden 24 timers løbet på banen næste år.

Der var i alt 164 biler til start, men kun 10 biler i SP9 klassen, og ingen GT3 lignende biler i SPX, hvilket er årets tyndeste felt hvad angår de hurtige biler. Flere af holdene er så småt ved at gå i vinterhi, så det bliver spændende at se hvor mange at der kommer på banen til sæsonfinalen. 33 biler udgik fra løbet, og nogle af dem med ret store materielle skader på bilerne.

Finalen i dette års VLN Mesterskab skal køres den 21. oktober, hvor VLN9 afvikles over 4 timer.

Relaterede nyheder