Gult kort til Jean-Eric Vergne

Jean-Eric Vergne tager fra FIA World Endurance Championship løbet på Fuji banen med et gult kort i rygsækken.

Den 27 årige franskmand hos CEFC Manor TRS Racing #24 var involveret i en påkørsel med Mathias Beche fra Vaillante Rebellion #13 teamet i LMP2 klassen, mens de to kørere vel og mærke kørte i en Slow Zone på banen.

Det var noget som løbsledelsen brugte flere gange i dagens løb, når Safety Car perioden sluttede, for at 26 biler ikke skulle komme blæsende ned i Sving 1 med fuld hastighed, i en regntåge, hvor ingen kunne se bremsepunktet. I stedet lod de dem køre under Slow Zone indtil udgangen af Sving 1, hvorefter bilerne så kunne accelerere hen mod Sving 2 og 3, med god spredning på feltet.

Jean-Eric Vergne
Photo: JJ Media

Beche kørte bag Vergne under en af disse Slow Zone perioder, og her var Manor raceren ikke sat helt så hurtigt på begrænseren som Rebellion raceren var. Derfor kunne Beche køre op på siden af Vergne, hvilket den sidstnævnte bestemt ikke syntes om. Han begyndte at køre over mod Beche flere gange ned af langsiden, og ramte ham faktisk også.

Begge kørere blev kaldt til dommerne efter løbet, og mens Beche blot fik en reprimande, fik Vergne altså en betinget Stop & Go på 30 sekunder, som vil træde i kræft hvis han laver noget som helst resten af året.

CEFC Manor TRS Racing #24
Photo: JJ Media

Vergne udtalte under en af rødflags perioderne til TV, at han var træt af og irriteret over at Beche var i gang med at overhale under gult flag, og lige ville markere over for ham, at det skulle han ikke gøre. Det mente dommerne så delvis også, men var langt mere utilfredse med at Vergne havde kørt rundt og taget loven i egen hånd ude på banen.

FIA WEC sæsonen har to afdelinger tilbage på årets kalender – Shanghai den 5. november og Bahrain den 18. november. Jean-Eric Vergne ligger aktuelt 8’er i Kørernes Mesterskab, mens Beche ligger på 11. pladsen.

Relaterede nyheder