Vådt 6 timers løb på Fuji

Den 7. afdeling af dette års FIA World Endurance Championship blev kørt på Fuji i Japan, og det skulle blive en våd udgave, som vi så ofte før har set fra de japanske løb.

Løbsledelsen valgte at starte løbet bag Safety Car, så bilerne kunne få noget af vandet kørt af banen.

De første 12 minutter af løbet blev kørt bag SC, inden at bilerne blev frigivet.

Med det samme spandt polemanden i LMP2, Nelson Piquet Jr i Vaillante Rebellion #13. Heldigvis ramte han ikke barrieren, og blev heller ikke ramt af nogle konkurrenter.

Toyota Gazoo Racing var med det samme aggressive og Sebastien Buemi i #8 tog andenpladsen allerede på første omgang under grønt flag, mens Kamui Kobayashi i #7 også gik forbi Andre Lotterer i Porsche #1 ved afslutningen af samme omgang.

Richard Lietz havde fået en perfekt start i Porsche #91 i GTE Pro, mens også Michael Christensen i Porsche #92 rykkede fremad.

I GTE Am havde Keita Sawa i Clearwater Racing Ferrari #61 fået en fantastisk start og distanceret mange af de andre konkurrenter, der lå i en stor klump. Faktisk lå Sawa midt i GTE Pro feltet, hvilket må tilskrives lokalkendskaben fra den japanske kører.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Alessandro Pier Guidi i AF Corse Ferrari #71 lavede en fin overhaling på Michael Christensen i #92, på vej ud af sving 1, hvor der var mere greb i Ferrari’en end i Porschen.

Nico Lapierre i Signatech Alpine Matmut #36 var den hurtigste mand i LMP2, og han arbejdede sig stille og roligt op igennem feltet, og efter den første halve time af løbet, indtog han andenpladsen i klassen. Kun Bruno Senna i Vaillante Rebellion #31 havde et 8 sekunders forspring, som Lapierre så kunne gå på jagt efter.

De lavthængende skyer kom ind over banen, hvilket gjorde det næsten umuligt for kørerne at se gennem de første 3 sving. Derfor valgte løbsledelsen at sætte disse 3 sving under gul flagzone i omkring 10 minutter af løbet, inden at hele banen blev frigivet igen, efter sigtbarheden blev bedre igen.

Andre Lotterer og Kamui Kobayashi havde en fantastisk kamp, hvor Porschen var hurtigere i nogle sving, mens Toyotaen var hurtigere i andre sving. Derfor skiftede positionerne flere gange frem og tilbage, i kampen om 3. pladsen.

Efter 50 minutter af løbet, blev der sendt Safety Car på banen, da sigtbarheden på banen blev for dårlig igen.

Mange af holdene udnyttede chancen for at tage deres første pitstop under Safety Car perioden, hvor nogle valgte at skifte kører, mens andre blot tankede. For sølv- og bronzekørerne var SC perioden en nem måde at opbruge deres køretid på, så de hurtigere Guld- og evt platinkører kunne køre den sidste del af løbet.

Efter en time og tyve minutter af løbet, valgte løbsledelsen at smide det røde flag ud på grund af sigtbarheden var for dårlig, og det ikke gav så meget mening, bare at køre rundt bag SC.

Vaillante Rebellion #31
Photo: JJ Media

Efter godt 30 minutters rødt flag, blev løbet genoptaget.

Der blev kø i pitten med det samme, da de sidste hold, som ikke allerede havde taget pitstop, kørte i pit for at få tanket for første gang.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 og AF Corse #51 havde en tæt duel, hvor #51 fik udbremset sig selv og måtte tage en smutvej, for at komme tilbage på banen. Med det samme opgav Alessandro Pier Guidi pladsen til Stefan Mücke igen, så han undgik straf.

Ben Hanley i CEFC Manor TRS Racing #24 og Oliver Jarvis i Jackie Chan DC Racing #38 havde en lille smule kontakt, i kampen om 3. pladsen i LMP2, men uden skade på bilerne. Hanley var hurtigere, og kunne komme forbi på lovlig vis nogle sving senere.

Med små 4 timers tilbage af løbet, gik Michael Christensen i Porsche #92 i føring af løbet i GTE Pro klassen.

Ford Chip Ganassi Team UK #67 fik en 1 minutters Stop & Go, da han var kørt ud af pitten, mens der var rødt lys ved udkørslen, på grund af at SC toget kom kørende forbi ude på langsiden. Det var ekstremt vigtigt set med mesterskabsøjne, da #67 var førende inden løbet. Dermed lå Ford sidst og næstsidst i GTE Pro klassen.

Simon Trummer i CEFC Manor TRS Racing #25 ramte barrieren i næstsidste sving, og fik skader på fronten af bilen, som hurtigt kunne skiftes i pitten.

Jackie Chan DC Racing #37 kom ind i pitten og blev skubbet ind i garagen til reparation. Ifølge Alex Brundle fik han en batterialarm i bilen, så teamet gik i gang med at undersøge det inde i garagen. Bilen vendte dog ikke tilbage til banen igen, da teamet ikke kunne løse problemet tidsnok til stadig at score point i løbet.

To timer og 20 minutter efter starten på løbet, overhalede Kazuki Nakajima i Toyota Gazoo Racing #8 deres mesterskabskonkurrenter, i form af Timo Bernhard i Porsche #2, med en omgang.

Lige efter den overhaling valgte løbsledelsen at sende SC tilbage på banen, da regnen nu var blevet for kraftig.

Jose Maria Lopez skiftede rat under sit pitstop, da der var et eller andet elektronisk problem med den.

Mens bilerne kørte under SC, kom skyerne stille og roligt ind over banen igen, der gjorde sigtbarheden dårlig ned af langsiden.

Efter godt en halv time under SC blev løbet frigivet igen, men skyerne blev tættere og tættere, så det var blot et spørgsmål om, hvornår at der ville komme SC igen.

Ford Chip Ganassi Team UK #66
Photo: JJ Media

Lige knapt halvvejs i løbet, var Vaillante Rebellion #13 inde til deres første kørerskift, hvor Mathias Beche kom i bilen. Omgang efter kom LMP2 førende Vaillante Rebellion #31 ind til kørerskift, hvor Bruno Senna hoppede ud, og Nico Prost steg ind i bilen.

Imens lå Toyota Gazoo Racing #8 med Nakajima og hyggede sig ude i front af løbet, med Porsche #1 og Toyota #7 på de efterfølgende pladser. #7 var dog flyvende, og hentede Tandy i #1 med flere sekunder per omgang, og lagde voldsomt pres på englænderen. Lopez lavede dog en fejl og kom lidt for langt ud i sving et, og han tabte et par sekunder igen.

De to AF Corse Ferrari’er #51 og #71 førte GTE Pro klassen an, men kun få sekunder foran Michael Christensen i Porsche #92, der var et pitstop foran dem. Så reelt set var det tyskerne som lå i føring af klassen.

Clearwater Racing Ferrari #61 var i føring af GTE Am, med den anden Ferrari i form af Spirit of Race #54 på andenpladsen, og Dempsey-Proton Racing Porsche #77 på 3. pladsen – men vel og mærke med Christian Rieds køretid opbrugt, så Marvin Dienst og Matteo Cairoli i bilen resten af løbet. #61, #54 og AMR #98 og var stadig i gang med deres bronzekørere, så det var kun et spørgsmål om tid, inden at #77 ville gå i front af løbet.

Ford Chip Ganassi Team UK #66 havde en tur igennem gruset for anden af langsiden, da han fik bremset lidt for sent. Han kom dog tilbage på banen igen, så på nær en masse småsten og tabt tid, var der ikke noget problem for teamet.

Med 2 timer og 51 minutter tilbage af løbet, kom SC tilbage på banen på grund af regnen og sigtbarheden.

Med mange forskellige pitstrategier fra holdene, gjorde det til tider stillingen meget mudret, da nogle kørere havde pittet før det tidligere røde flag, mens andre først var i pit efter – derudover var nogle i pit før den seneste SC periode, mens andre kunne fortsætte.

Da pitten åbnede igen, under SC perioden, kom en hel flok biler ind og foretog tankning samt evt dæk- og køreskift.

Efter godt 20 minutter, blev løbet givet frit igen. Men inden at løbet blev helt givet frit, kørte Vaillante Rebellion #13 og CEFC Manor TRS Racing #24 og bankede skærme ned af langsiden, under FCY! Da de kom 5 sving længere rundt, stødte de to biler sammen, og sendte #13 hårdt ind i barrieren, hvilket med det samme sendte SC på banen, på grund af alle vragdelene. #13 udgik på stedet, da baghjulsophænget var knækket på bilen, så den ikke kunne køre mere. Dermed var det heller ikke nogen speciel god 38. fødselsdag for David Heinemeier Hansson, der slet ikke nåede at komme i bilen, inden at bilen udgik. Sammenstødet skete da begge biler forsøgte at overhale AMR #98, og Beche havde snuden foran Jean-Eric Vergne, så han endte med at gå på tværs af banen og ind i barrieren. Naturligt nok startede en undersøgelse af begge episoder.

Efter små 20 minutters oprydning, var det tid til racerløb igen. Med det samme gik Toyota #7 til angreb på Porsche #1, og kom forbi i sving et. Det var dog ikke uden at Toyota #8 næsten kørte op i bagenden på #7. 4 sving senere kom #8 også forbi Porschen, så det var en Toyota 1-2.

Spirit of Race Ferrari #54
Photo: JJ Media

Kevin Estre i Porsche #92 holdt føringen i GTE Pro, mens Andy Priaulx i Ford Chip Ganassi Team UK #67 forsøgte at vinde omgangen tilbage igen, som de havde mistet i forbindelse med deres Stop & GO, og generelt langsommere pace i første halvdel af løbet end den førende Porsche. Det kom til kontakt mellem Priaulx og Estre. Dermed tabte Estre føringen i GTE til holdkammeraterne i #91 samt James Calado i AF Corse Ferrari #51.

Priaulx lavede endnu en fejl for enden af langsiden, hvor han tabte bilen under nedbremsningen og bankede ind i autoværnet, mistede bagvingen, hvorefter bilen gravede sig ned i gruset. Han måtte have hjælp udefra, for at komme fri af gruset igen, hvilket resulterede i en FCY periode. Han kom dog tilbage til pitten

Med to timer tilbage af løbet var Miguel Molina i Spirit of Race #54 gået i føring af GTE Am, mens Matt Griffin i Clearwater Racing Ferrari #61 og Marvin Dienst i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 lå 3’er.

Nico Prost i Vaillante Rebellion #31 førte LMP2 an, foran Ho-Pin Tung i den mesterskabsførende Jackie Chan DC Racing #38 og Andre Negrao i Signatech Alpine Matmut #36.

Toyota havde en 1-2 føring i løbet, med #8 foran #7, mens Porsche #1 var foran #2.

James Calado i AF Corse #51 tog føringen i GTE Pro, med en flot overhaling på Fred Makowiecki i Porsche #91. Kevin Estre var dog hurtigere end de to, så han hentede gevaldigt ind på begge biler.

Med 1 time og 49 minutter tilbage af løbet valgte løbsledelsen igen at lave gul flagzone igennem de første 3 sving på grund af sigtbarheden, men lod løbet fortsætte.

AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

Ho-Pin Tung i Jackie Chan DC Racing #38 og Andre Negrao i Signatech Alpine Matmut #36 havde en intens kamp gennem flere omgange, inden at #36 kunne overtage andenpladsen.

Neel Jani i Porsche #1 pressede hårdt på Mike Conway i Toyota #7, i kampen om andenpladsen i løbet. Efter at Toyota havde virket urørlige i den første del af løbet, vågnede Porsche stille og roligt op, efterhånden som banen tørrede en anelse op.

Med 1 time og 40 minutter tilbage af løbet valgte løbsledelsen at sende SC på banen igen, da sigtbarheden igen var så ringe, at flagposterne ikke kunne se hinanden igennem den første sektor af banen.

Med halvanden time tilbage af løbet blev løbet rødflaget igen, så alle bilerne måtte parkerede i en lang række ude på banen. Af en eller anden årsag kørte Porsche #2 i pit, og var derfor tvunget til at blive derinde.

Det røde flag med 90 minutter tilbage af løbet, betød at muligheden for at slutte løbet med fuldt tællende point lige netop var opfyldt, så alle holdene ventede i spænding på den endelige melding fra løbsledelsen. Nogle af holdene havde ikke haft 3. manden i bilen endnu, så afhængig af hvor i feltet, og hvilken situation med hensyn til kørerne, håbene nogle hold på at løbet bare ville slutte, mens andre gerne ville køre løbet færdig, og evt vinde et par placeringer. Mange af bilerne var stadig på omgangshøjde, så der var rigeligt med mulighed for at vinde placeringer.

Da det røde flag kom ud var Toyota #8 i front af LMP1, Vaillante Rebellion #31 førende i LMP2, AF Corse Ferrari #51 i GTE Pro, og Spirit of Race #54 i GTE Am.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Efter en time og tyve minutters rødt flag, valgte løbsledelsen først at genstarte løbet.  Der kom dog en kontramelding få minutter senere, da skyerne gjorde sigtbarheden så tilpas dårlig, at det var for farligt at genstarte løbet.

Dermed vinder Toyota løbet på hjemmebane, og endda en 1-2 sejr med #8 foran #7. Hvad der var endnu vigtigere for holdt, var at den mesterskabsførende Porsche #2 blot sluttede nummer 4, bag holdkammeraterne i #1. Kazuki Nakajima, Sebastien Buemi og Anthony Davidson kunne hermed bestige det øverste trin på podiet, i det mest prestigefyldte løb for Toyota – lige efter Le Mans selvfølgelig.

I LMP2 klassen vandt Vaillante Rebellion #31 med fødselsdagsbarnet Bruno Senna, sammen med Nico Prost og Julien Canal, foran Signatech Alpine Matmut #36 og Jackie Chan DC Racing #38.

James Calado og Alessandro Pier Guidi i AF Corse Ferrari #51 vandt GTE Pro klassen foran Porsche #91 og Porsche #92. Aston Martin Racing #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen havde et meget anonymt løb, og sluttede på en skuffende 7. plads – lige bag holdkammeraterne i #97.

Spirit of Race Ferrari #54 med Miguel Molina, Thomas Flohr og Francesco Castellacci vandt GTE Am løbet foran Clearwater Racing Ferrari #61 og Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

I mesterskabet vandt Toyota #8 mange point på Porsche #2, der dog stadig fører.

I LMP2 fører Jackie Chan DC Racing #38 fortsat mesterskabet, mens AF Corse #51 nu fører GTE Pro. Dempsey-Proton Racing #77 er nu gået i en 1 points føring over AMR #98, med Clearwater Racing #61 kun få point bagved. Faktisk betød dagens resultater, at alle mesterskaberne er rykket meget tættere sammen, så der er forøget spænding i alle mesterskaber.

FIA WEC feltet tager nu til Shanghai, hvor den næstsidste afdeling af årets mesterskab skal køres den 5. november. Vejret i Kina har nogle gange set ligesådan ud, som det netop overståede løb i Japan, mens andre gange, er der perfekt solskin og dejligt efterårsvejr.

Relaterede nyheder