Robert Wickens skifter til IndyCar – efterlader et tomt DTM sæde

Canadiske Robert Wickens skifter til IndyCar i den kommende sæson for Schmidt Peterson Motorsports ved siden af James Hinchcliffe.

Den 28 årige racerkører har kørt 6 sæsoner for Mercedes-AMG i DTM, men han har faktisk en baggrund i formelbiler.

I 2006 kom han for første gang til Europa, mens han stadig kørte ræs i USA. Her sluttede han 3’er i Champ Car Atlantics i 2007, en plads foran Hinchcliffe, inden at han blev en del af det Canadiske A1 Grand Prix team. 2008 var en blandet Formel 3 og Formel Renault 3,5 sæson, mens der i 2009 primært blev satset på Formel 2, hvor han sluttede på en andenplads.

I 2010 deltog han i GP3 serien, hvor han sluttede 2’er i mesterskabet bag Esteban Gutierrez, inden at han året efter tog mesterskabet i Formel Renault 3,5 foran navne som Jean-Eric Vergne og Alexander Rossi. Samtidig var han testkører for Marussia Virgin Racing, uden at dette gav ham yderligere Formel 1 chancer.

Mercedes-Benz DTM Team HWA 1, 2016
Photo: JJ Media

Det har nok alligevel været Formel 1 drømmen, og ikke mindst det at blive betalt for at køre racerløb, der gjorde at han skrev kontrakt med Mercedes-AMG i DTM til 2012 sæsonen. Paul Di Resta havde netop fået Formel 1 muligheden, efter at han havde kørt og vundet DTM serien. Wickens kørte en sæson for Mücke Motorsport, inden han blev hentet ind i “hovedteamet” hos HWA. Her har han så kørt siden, men har kun vundet 6 løb på seks sæsoner og taget 5 Pole Positions. Hans bedste resultat i mesterskabet var en 4. plads i 2016.

Wickens begyndte allerede at flirte med IndyCar i løbet af 2017, hvor han flere gange testede for SPM teamet og stod faktisk standby til at skulle køre et løb, da teamets normale kører, Mikhail Aleshin havde problemer med sit visa. Wickens nåede kun at køre træningen, inden at Aleshin slap igennem paskontrollen, og var klar til at køre i bilen resten af weekenden.

Men nu har han altså fået sædet for hele 2018.

Mercedes-AMG Motorsport Mercedes Me, DTM 2017
Photo: JJ Media

Det efterlader et hul hos Mercedes-AMG i deres DTM program. Normalvis ville folk stå i kø for sådan et sæde, men Mercedes meldte allerede ud for et par måneder siden, at de ville forlade DTM serien efter 2018, hvorefter der skulle satses på Formel E mesterskabet i stedet (læs artiklen her). Mercedes har dog stadig en hel flok unge juniorkørere, som sikkert ikke siger nej, hvis de får buddet. Det kan også være kørere som Maximilian Götz og Christian Vietoris, der blev vraget fra deres DTM program, da de gik ned til blot 6 biler pr konstruktør inden denne sæson. Både Götz og Vietoris kender alle DTM banerne og bilerne, som ikke har ændret sig nævneværdigt. Så i forhold til at skulle oplære en helt ny kører, er dette måske det smarte valg.

Mercedes plejer at være meget sløve med at melde deres DTM kørere ud, og flere gange har vi skulle vente til langt ind i det nye år, inden at de har sat navne på. Så det kan komme til at gå lang tid, inden at vi kender afløseren for Robert Wickens.

Relaterede nyheder