Engel og Mortara hos Venturi

Maro Engel og Edoardo Mortara skal deltage i FIA Formula E Championship for Venturi Formula E Team i Sæson 4.

Det bliver Engels anden sæson i serien, og for teamet, efter en debutsæson, der ikke forløb ret godt. Ved 6 af løbene blev han ikke klassificeret, mens han måtte springe Paris afdelingen over på grund af DTM datosammenfald. Så det rakte kun til en 17. plads i mesterskabet for den 32 årige tysker, som parallelt med Formel E sæsonen også kørt en fuld DTM sæson.

Edoardo Mortaras karriere har været utrolig omskiftelig gennem de sidste 12 måneder. Den dobbelte Macau Formel 3 mester samt Formula 3 Euro Series mesteren fra 2010 var heldig at få en fabrikskontrakt med Audi Sport som følge af dette, og kørte 6 sæsoner for det tyske mærke i DTM, foruden udvalgte GT løb rundt om i verdenen.

Edoardo Mortara
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Der var dog spændinger i teamet gennem hele 2016 sæsonen, hvilket udløste et skifte til Mercedes-AMG i stedet. Der var faktisk den spøjse situation at Mortara lå i kamp om mesterskabet med Audi Sport, men endte med at bliver 2’er. Umiddelbart efter DTM afslutningen blev det offentliggjort, at han skulle køre for Mercedes i 2017. Han var dog stadig Audi Sport fabrikskører indtil nytår, så han måtte blot se på fra sidelinjen da de første DTM testkørsler blev foretaget i november 2016 – mens han blev sendt til Macau, for at prøve at slå Mercedes i FIA GT World Cup. Gennem 2017 har han deltaget for Mercedes-AMG i DTM, men også kørt diverse GT løb, og vandt bl.a. et af ADAC GT Masters løbene for BWT Mücke Motorsport.

Mortara var bag rattet i Venturi VM200-FE-03 raceren for første gang under testkørslerne i Valencia tidligere på måneden, hvor Engel dog var forhindret på grund af sit eget bryllup. Derfor var det ikke selvskrevet at netop han ville få genvalg hos teamet, men de gav han altså blot frirum til sit private gøremål i den uge.

Edoardo Mortara Venturi Formula E Team, Venturi VM200-FE-03.
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Dermed mangler blot MS&AD Andretti Formula E at sætte navn på deres andenkører – ellers er resten af FIA Formula E Championship 2017/18 kørerne allerede annonceret.

Sæsonen starter den 2. december i Hong Kong.

Relaterede nyheder