Vandvittig spændende afslutning på VLN sæsonen

Phoenix Racing Audi R8 LMS #15 startede fra Pole Position med Frank Stippler, Robin Frijns og Christian Mamerow, og var den eneste bil, der havde kørt under 8 minutters grænsen. Manthey Racing Porsche 911 GT3 R#911 med Fred Makowiecki og Lars Kern startede 2’er mens Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 #100 med Mathias Henkola, Michele Di Martino og Christian Krognes startede 3’er.

Thomas Krebs og holdkammeraterne Wolfgang Weber og Hendrik Still i AVIA Racing Aston Martin Racing Vantage V8 GT4 #188 havde taget Pole Position i SP10 klassen.

Løbet stod på typisk Eifel-vejr, med lavthængende skyer, og det gjorde kun kvalifikationstiden endnu mere imponerende. Mellem kvalifikationen og løbets start, var der kommet en regnbyge, hvilket gjorde dele af banen spejlblank, og kort før starten op opvarmningsomgangen faldt regnen på startgridden igen. Og med 24,358 kilometer asfalt på en omgang, er der masser af muligheder for skiftende vejgreb.

Montaplast by Land-Motorsport #28 med Connor Di Phillippi og Christopher Mies fik en fantastisk start, og var helt oppe på 3. pladsen allerede ved Mercedes Arenaen.

Ved afslutningen af første omgang var Manthey Racing #911 gået i front, foran Phoenix Racing #15 og Montaplast by Land-Motorsport #28.

Walkenhorst Motorsport #100 kørte i pit allerede efter første omgang, og blev skubbet ind i garagen, uden mekanikerne havde specielt travlt med at fejlsøge på bilen med andet end en computer.

Manthey Racing #911 førte med over 11 sekunder efter anden omgang, og Falken Motorsports Porsche #4 overhalede både Phoenix Racing #15 og Montaplast by Land-Motorsport #28 på starten af tredje omgang i en fantastisk overhaling.

AVIA Racing #188 Wolfgang Weber, Thomas Krebs, Hendrik Still (Aston Martin Vantage V8 GT4).
Photo: Jan Brucke/VLN

Det så ud til at #15 havde et forkert dækvalg, da #28 lå lige på bagkofangeren af ham, efterfulgt af Black Falcon Mercedes #7, Falken Motorsports #3, og Wochenspiegel Team Monschau #22. Det lykkedes dog #15 at holde trediepladsen i endnu en omgang, selv om den var under hårdt pres fra efterfølgerne. Det hold dog kun få sving, inden at #28 kunne komme forbi. #28 stak dog ikke af, og herefter var det deres tur til at føre toget an.

Efter 4. omgang havde Falken Motorsports Porsche #4 fanget den førende Manthey Racing Porsche #911 med over 10 sekunder per omgang. #911 valgte at køre i pit til deres første pitstop, ligesom #28 også pittede.

#4 pittede omgange efter, og derfor gik Wochenspiegel Team Monschau Ferrari #22 i føring af løbet.

Efter den første time af løbet var det dog Black Falcon #7 som førte løbet an, foran Manthey Racing #911 og Octane 126 #14, der endnu ikke havde taget deres pitstop.

Efter en time og 20 minutters kørsel var der stor dramatik i Tiergarten svingkombinationen. Først så vi Black Falcon Porsche 911 Carrera #420 komme ud i et vildt spin, hvor den ramte barrieren med bagenden, og herefter skred tilbage henover banen, og næsten ramte Falken Motorsports BMW M6 GT3 #3. Mens #420 forsøgte at komme tilbage til pitten, spandt Manthey Racing Porsche 911 GT3 Cup #51 også rundt, og ramte også autoværnet. Efter en kort Code-60 på stedet, var sektionen dog klar til fuld gas igen.

Banen var imidlertid tørret op, og efter at have kørt omgangstider på over 9 minutter, begyndte tiderne at nærme sig 8 minutter igen, for de hurtigste SP9 biler, men som altid med store variationer på omgangstiderne afhængig af gule flagzoner og andre evt vejrmæssige forhindringer rundt på banen.

Black Falcon #7 var efter halvanden time af løbet blev hentet af Manthey Racing #911, men kunne holde Porsche’n bagved i adskillige omgange, inden at de to duellanter kom i pit til deres andet pitstop, på hver deres omgang.

#911 var sidst til at pitte, og netop som de kørte ud af pitten, passerede #7 dem ind i Sving 1. Dermed kunne kampen fortsætte i endnu en time, inden deres næste pitstop.

Manthey Racing #911 Photo: Jan Brucke/VLN

Med knapt 2 timer tilbage af løbet, havde alle de førende biler været inde til deres andet pitstop, og #7 førte fortsat foran #911, #4, #15, #28 og #22

2 timer og 20 minutter inde i løbet kom den klassiske Opel Manta #617 i fokus på den helt forkerte måde. Den spandt på Grand Prix delen af omgangen. I et forsøg på at komme tilbage på ret køl, trak den ud lige foran GIGASPEED Team GetSpeed Performance Porsche #101 og kvadrede fronten på både sin egen bil og ikke mindst Porschen. Med kølervæske spruttende ud af begge biler, kravlede de tilbage til pitten, hvor mekanikerne måtte på arbejde og forsøge at rede hvad de kunne.

På vej ind i den sidste time af løbet, lå de to forreste i løbet mindre end 1 sekund fra hinanden, med #7 foran #911. Dermed ville kørerne i den sidste times ræs blive helt afgørende for, hvem der skulle vinde løbet. Med over halvandet minut ned til #4, stod det klart at vinderen skulle findes mellem disse to biler, så længe at begge undgik problemer.

Manthey Racing #911 udnyttede pitstop reglerne til fulde, og kom ud af pitten med en 10 sekunders føring over #7, som i følge reglerne skulle holde længere tid i pitten. Phoenix Racing #15 kunne overhale Falken Motorsport #4 inden at disse to biler kørte i pit til deres sidste stop.

Med 50 minutter tilbage af løbet, blev der igen brug for vinduesviskerne, da en ny regnbyge trak ind over banen. Det var dog ikke nok til at holdene overvejede at skifte til regndæk, men fortsatte på tørvejrsdækkene.

Black Falcon Mercedes-AMG GT3
Photo: Jan Brucke/VLN

Banen nåede at tørre op igen, så det blev en tør afslutning på sæsonen.

Pointsystemet i VLN serien er lidt specielt, så det ikke nødvendigvis er blandt de allerhurtigste biler at mesteren skulle findes. Og ganske rigtigt. Den generelle VLN mester blev Michael Schrey, der denne weekend kørte i både en BMW M235i Racing Cup #691 samt en VW Golf TCR #802. Dermed får Schrey æren af startnummer 1 i 2018 sæsonen, uanset hvilken klasse at han kører i. Schrey var også forsvarende mester, og bliver derfor den første kører siden Dirk Adorf som forsvarer titlen – og det er vel og mærke 20 år siden! Så det forklarer den flotte og usædvanlige bedrift af den 34 årige kører.

Michael Schrey
Photo: Jan Brucke/VLN

Der opstod spænding i løbets sidste par minutter da Black Falcon #7 måtte køre i pit for at få de sidste liter benzin på bilen, til at han kunne fuldføre løbet. Den førende #911 var nemlig to minutter “for hurtig”, og alle dermed skulle køre en ekstra omgang, og det havde #7 ikke med i tanken. #7 nåede dog tilbage på banen igen foran #15, men stadig med en mulighed for at blive hentet, hvis alt forløb perfekt for Phoenix bilen.

Vinderne blev dog Manthey Racing Porsche 911 GT3 R #911 foran Black Falcon Mercedes-AMG GT3 #7 og Phoenix Racing Audi R8 LMS #15. Faktisk satte #15 løbets allerhurtigste omgang på løbet sidste omgang, og var den eneste bil som fik kørt en omgang under 8 minutter, og gentog derved bedriften fra kvalifikationen.

Thomas Krebs og resten af AVIA Racing Aston Martin Vantage V8 GT4 #188 holdet vandt SP10 klassen, efter en løbslang kamp med H&R – Spezialfedern GmbH & Co.KG Porsche Cayman GT4 CS MR #179.

Dermed sluttede en helt fantastisk VLN sæson, der har leveret spænding gennem alle ca 37 timers løbstid, som burde have varet en time længere, hvis ikke at VLN7 var blevet flaget af før tid.

Nu holder VLN serien pause indtil marts måned, hvor serien starter igen.

Relaterede nyheder