Renault stopper i Formel E – Nissan erstatter

Renault Group har i dag offentliggjort at Renault stopper i FIA Formula E Championship efter den kommende 2017/18 sæsonen.

Teamet bliver i stedet erstattet af søsterfirmaet Nissan, der overtager pladsen i serien.

Der indgår ikke informationer om, hvad der skal ske med e.dams delen af Renault e.dams, men for en uge siden annoncerede DAMS at de lukker deres GP3 program efter denne sæson. Så det kunne tyde på, at de satser mere på Formel E delen. Det smarteste for Nissan ville også være at bygge videre på erfaringerne som Renault e.dams har samlet gennem de første 4 sæsoner af Formel E serien.

Nicolas Prost, Renault e.Dams, Renault Z.E 17
Photo: Sam Bloxham/LAT/Formula E

Sebastien Buemi burde være selvskrevet til det nye team. Han har altid været med helt fremme i seriens første 3 sæsoner, så det vil være en stor kapacitet at miste. Nico Prost er et lidt større spørgsmålstegn. Nicos far, Alain Prost, er repræsentanten fra Renault i teamet, så det kan meget let være, at når den ene forlader teamet, så forlader den anden person det også. Indtil videre har Nico været den perfekte andenkører for holdet, og har scoret point nok til at Renault e.dams har vundet Teammesterskabet de seneste to sæsoner. Men når det er sagt, så har han heller ikke for alvor presset Buemi på omgangstiderne. Nissan har en masse kørere under deres navn, så måske vil de gerne have en af dem i det andet sæde.

Men der er omkring 12 måneder til starten på Sæson 5, så Nissan har forholdsvis god tid til at bestemme selv.

Sæson 4 starter den 2. december i Hong Kong.

Relaterede nyheder