Asian Le Mans Series med store navne på startlisten

Asian Le Mans Series (Asian LMS) starter denne weekend, og det bliver med nogle ret store navne på startlisten.

Den første afdeling af 2017/18 mesterskabet skal køres på Zhuhai banen i Kina. Zhuhai blev også benyttet til åbningsløbet i 2016/17, og tilbage i 2010 og 2011 blev der også kørt International Le Mans Cup på banen, hvilket var forløberen til FIA World Endurance Championship.

Banen er ikke så kendt i international motorsport, men den har dog afholdt et A1 Grand Prix løb samt flere FIA GT Championship løb for mellem 1997 og 2007.

Asian LMS får 16 biler til start ved åbningsløbet, hvilket er et lidt skuffende deltagerantal. Der har tidligere, især ved afdelingen i Kina, været en masse lokale hold som stillede op, men der er blot 5 kinesiske hold til start på gridden i år, hvoraf 3 af dem er fra Jackie Chan DC Racing X JOTA.

Set med positive briller, så er LMP2 klassen vokset med 50%. ARC Bratislava #4 er rykket op fra LMP3 til LMP2, efter de også deltog ved 24 timers løbet på Le Mans tidligere på året i LMP2. Miro Konopka, Konstantins Calko og Rik Breukers er bag rattet, hvilket er samme line-up som i Frankrig.

Jackie Chan DC Racing X JOTA kommer med hele to biler i LMP2 klassen – #7 og #8. Især #7 har en stjernebesætning, som de andre hold skal stå tidligt op for at slå. Forsvarende FIA WEC LMP2 mester Stephane Richelmi deler bil med de to unge talenter Thomas Laurent og Harrison Newey. Laurent kører også for Jackie Chan DC Racing teamet i FIA WEC, hvor han aktuelt fører mesterskabet, med to afdelinger tilbage. Newey kommer fra FIA Formula 3 European Championship, hvor han sluttede på 11. pladsen. Hvis Newey navnet lyder bekendt, så ja, han er søn af Adrian Newey, som er kendt som bl.a. Formel 1 og tidligere sportsvogns designer.

ARC Bratislava #49, Le Mans 2017
Photo: JJ Media

#8 har teamejer David Cheng i bilen sammen med Ho-Pin Tung, der også danner makkerpar i FIA WEC, mens James Winslow er 3. manden i bilen.

Algarve Pro Racing #25 og Eurasia Motorsport #33 er velkendte navne fra bl.a. European Le Mans Series, men blandt kørerne er det kun Keiko Ihara i #33 som vækker genklang. Hun deltog i FIA WEC gennem 3 sæsoner og har heriblandt også haft 3 starter på Le Mans.

BBT #37 er også en af succeshistorierne fra Asian LMS. Teamet har på det seneste deltaget i GT klassen i serien, men har valgt at taget springet op i LMP2, hvor de skal deltage med en Ligier JS P2. Anthony Xu Liu og Davide Rizzo får ultrahurtige Pipo Derani med i bilen. Derani kender bilen ud og ind, da han var med til at udvikle den hos Ligier, og har på det seneste kørt bl.a. Ford GT i FIA WEC samt Nissan DPI prototypen, som også er baseret på en Ligier, i IMSA Weathertech Sportscar Championship. BBT teamet får hjælp fra AF Corse, der skal stå for at drive bilen i denne sæson.

Alle bilerne i LMP2 klassen, på nær de to ORECA 05 hos Jackie Chan DC Racing X JOTA, er Ligier JS P2 modeller, det vil sige de biler som udgik fra FIA WEC og ELMS efter 2016 sæsonen – men stadig er lukkede biler.

I LMP3 klassen har vi udelukkende Ligier JS P3 modeller, selv om der er 4 andre konstruktører at vælge imellem.

I LMP3 klassen har vi 5 deltagere. Udover Win Motorsport #1, Taiwan Beer GH Motorsport #11 og Viper Niza Racing #65, stiller kendte hold som Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 og KCMG #18 også op i klassen.

I Win Motorsport #1 vækker et navn som Richard Bradley genklang hos de fleste med hang til sportsvogne, og han skal hjælpe William Lok og Philippe Descombes på vej mod mesterskabet.

De får dog med garanti kamp fra Guy Cosmo og Patrick Byrne i Jackie Chan DC Racing X JOTA #6. De andre kørere i LMP3 klassen er ikke kendte i de internationale motorsports rækker.

Jackie Chan DC Racing #37, FIA WEC Silverstone 2017
Photo: JJ Media

I GT klassen, der er for GT3 biler, stiller 4 hold op. FIST-Team AAI stiller op med hele to biler – en Mercedes-AMG GT3 #90 med Lam Yu, Rafaelle Marciello og Ollie Millroy bag rattet. Marciello har tidligere været testkører for Sauber samt Ferrari Junior kører, men har i 2017 mere fokuseret på Blancpain serierne i GT biler.

I FIST-Team AAI BMW M6 GT3 #91 bilen sidder Chaz Mostert, Junsan Chen sammen med BMW fabrikskører Jesse Krohn. Mostert er et kæmpe navn i australsk motorsport, hvor han vandt Australian Formula Ford Championship i 2010, og sidenhen har kørt i V8 Supercars, hvor hans bedste resultat i mesterskabet er en 3. plads i 2012. Derudover er han også vinder af Bathurst 1000 i 2014.

Tianshi Racing Team #66 stiller op i en Audi R8 LMS med kineserne Peng Liu og Weian Chen samt italienske Massimiliano (Max) Wiser. Wiser vandt Asian Le Mans Series i GT-Am i 2014, i en Lamborghini Gallardo.

Spirit of Race #38 står også på deltager listen med en Ferrari 488 GT3, men i skrivende stund er der ikke nogle kørere nævnt i bilen på startlisten.

I GT Cup er der en enkelt Porsche 911 GT3 Cup på startlisten, i form af Team NZ #77 med Graeme Dowsett og John Curran bag rattet.

Asian LMS weekenden afvikles efter samme format som ELMS, hvor der køres 2 træninger af halvanden time hver, hvorefter at der er separat kvalifikation for LMP2/LMP3 bilerne og GT/GT Cup bilerne, hvorefter de 4 timers løb køres søndag eftermiddag lokaltid.

Løbet kan følges på Live Streaming på seriens hjemmeside www.asianlemansseries.com søndag morgen fra klokken 06.00 og 4 timer frem, hvor FIA WEC kommentator Graham Goodwin sammen med Jeevan Selvanathan skal kommentere løbet, med Nadia Nash som pitrapporter.

Relaterede nyheder