To kinesiske Pole Positions i Kina

2017/18 sæsonens første kvalifikation til Asian Le Mans Series blev kørt på Zhuhai banen i Kina.

Den 4,319 kilometer lange bane tog imod de 14 biler fordelt på LMP2, LMP3 og GT klasserne.

I forhold til startlisten, der blev sendt ud den anden dag, har vi mistet Porsche 911 i GT Cup, og Spirit of Race Ferrari.

Først var de 11 LMP2 og LMP3 biler på banen i 15 minutter.

Kvalifikationen blev hurtigt afbrudt for ARC Brastislava #4, der kom i pitten efter få minutter med en skade på fronten af bilen. De nåede dog at få den repareret, og komme tilbage på banen igen.

Pipo Derani i BBT #37 var den første mand til at sætte en Pole Position tid, med Josh Burdon i KCMG #18 LMP3 bilen som næsthurtigste bil generelt, gennem en stor del af kvalifikationen!

Med 4 minutter tilbage, hoppede Thomas Laurent i Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 op som hurtigste bil. Derani svarede dog igen og hoppede op på førstepladsen. Ho-Pin Tung kørte Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 op på 3. pladsen.

Da de 15 minutter var gået, stod Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 på Pole Position foran søsterbilen #7, med BBT #37 som 3’er og ARC Bratislava #4 på 4. pladsen.

KCMG #18 var første LMP3 bil, på en generel 5. plads, mens WIN Motorsport #1 var næsthurtigst foran Jackie Chan DC Racing #6.

Jackie Chan DC Racing #8
Photo: Asian Le Mans Series

FIST-Team AAI Mercedes #90 var første bil på banen i GT kvalifikationen, og den satte hurtigt de bedste tider. Rafaelle Marciello var køreren bag rattet af Mercedes-AMG GT3 raceren, mens holdkammeraten Jesse Krohn i BMW M6 GT3 #91 var næsthurtigste bil. Tianshi Racing Team Audi R8 LMS #66 blev kørt af Massimiliano Wiser, men fik desværre alle tiderne frakendt, alligevel var den langsomst i klassen.

Løbet starter klokken 06.00 dansk tid søndag morgen, og det kan følges live på Asian Le Mans Series’ Youtube side.

Relaterede nyheder