Lausitzring fortsætter uforandret med motorsport

Lausitzring fortsætter uforandret med deres motorsports aktiviteter i 2018.

Banen blev tidligere på året købt af DEKRA, der allerede har et større testcenter på området. Dengang gik der mange rygter om at banen ville lukke for alt motorsport og udelukkende fokusere på testkørsler af bl.a. selvkørende biler. I et interview med RBB24 bliver alle disse rygter manet i jorden.

DEKRA overtog officielt området den 1. november og fremlagde herefter planerne for fremtiden.

Selve racerbanen samt ovalen forbliver stort set uændret. Faktisk får hele banen ny asfalt i nærmeste fremtid, da den nuværende asfalt er ved at være slidt efter snart 20 års brug.

ADAC GT Masters, Lausitzring 2017
Photo: Gruppe C Photography

De store tribuner på banen bliver der heller ikke ændret på, så området stadig kan afholde store events.

Planen er at der skal køres DTM og ADAC GT Masters i maj eller juni måned, men det bliver ikke DEKRA som skal stå som arrangør, men ADAC Berlin/Brandenburg der også hidtil har stået for løbene. Derudover bliver der også åbent for diverse andre racerserier i løbet af året. Statussen på Superbike VM og Red Bull Air Race er ikke klare endnu, men kalenderen for 2018 forventes færdiggjort i januar måned.

Så nu kan mange tørre sveden af panden og stadig nyde racerløb på det imponerende baneanlæg, som bl.a. lå asfalt til den første test for BMW’s nye M8 GTE bil, som skal køre i Weathertech SportsCar Championship samt FIA World Endurance Championship.

Det kunne dog være sjovt, hvis der kom et stort racerløb på ovalen igen, som da Champ-Car besøgte banen i 2001 samt 2003 – men det ligger desværre ikke i nærmeste fremtid.

Relaterede nyheder