Ny Aston Martin Vantage GTE præsenteret

Aston Martin Racing har præsenteret deres nye GTE bil, der skal deltage i FIA World Endurance Championship.

Bilen afløser den 9 år gamle Vantage model, og den nye bil er et helt nyt koncept med en 4 liters V8 turbo motor, i stedet for den store sugemotor som har leveret den helt fantastiske rumlen. Dermed er Porsches GT bil den eneste GTE bil uden turbo i den kommende sæson.

Teamet har også annonceret 5 af de 6 fabrikskørere. Nicki Thiim, Marco Sørensen, Jonny Adam og Darren Turner fortsætter for holdet, mens Alex Lynn er ny kører for holdet. Selve sammensætningen af kørerne har AMR ikke offentliggjort, men da danske Jac Nellemann har købt den ene af de to nye Vantage GTE modeller, ligesom han også gjorde ved en af de gamle modeller, så må vi forvente at Thiim/Sørensen skal fortsætte som makkere.

Photo: Aston Martin Racing

En anden væsentlig ændring for det engelske team er at de skifter fra Pirelli tilbage til Michelin. Inden 2016 sæsonen skiftede de til det italienske dækmærke, og vandt VM for både konstruktører og kørere med Thiim/Sørensen. 2017 sæsonen har været en kæmpe skuffelse for AMR teamet, som på nær en sejr på Le Mans må kalde FIA WEC Pro sæsonen for en fiasko. I GTE Am vandt de mesterskabet, men de var hårdt presset af især Ferrari. AMR Pro delen havde til tider en utrolig god fart, men pludselig gik de fra føring af klassen, til at ligge allersidst i klassen på bare to stints. Det kunne tyde på at det med baggrund i dækkene – i hvert fald skifter teamet tilbage til Michelin, ligesom alle de andre GTE hold skal køre på.

Teamet har allerede gennemført over 13.000 km i den nye bil, og har bl.a. gennemført en 30 timers test.

FIA WEC sæsonen starter i april med Prologen, inden at den første afdeling i 2018/19 sæsonen skal køres den første weekend i maj på Spa Francorchamps.

 

Relaterede nyheder