3 kolde Pole Positions i Japan

Kvalifikationen til morgendagens 4 timers løb på Fuji blev kørt på en iskold Fuji bane i Japan.

Temperaturene var så kolde at dækvarmere helt exceptionelt blev tilladte, for at bilerne kunne have bare en lille smule vejgreb denne weekend.

De første 15 minutter skulle LMP2 og LMP3 klasserne kvalificere sig.

Jackie Chan DC Racing X JOTA var hurtige til at tage både første og andenpladsen i LMP2 klassen. I LMP3 var KCMG #18 første bil til at sætte den hurtigste tid.

KCMG #18
Photo: Asian Le Mans Series

Efter få omgange vågnede Pipo Derani i BBT #37 dog op til dåd og satte en tid, der var blot 0,057 sekund efter Thomas Laurent i Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 bilen, men det lykkedes ikke at komme forbi i første omgang. Men Derani gav ikke op og fortsatte ufortrødent og snuppede Pole Position på allersidste omgang og brugte hele 9 omgange til at sætte tiden. Dermed blev startrækkefølgen BBT #37 foran Jackie Chan DC Racing X JOTA #8, Jackie Chan DC Racing X JOTA #7, Eurasia Motorsport #33, ARC Bratislava #4, og Algarve Pro Racing #25.

I LMP3 holdt KCMG #18 føringen hele vejen igennem foran Taiwan Beer GH Motorsport #11, WIN Motorsport #1, Viper Niza Racing #65, Jackie Chan DC Racing X JOTA #6, og TKS #99.

BBT #37
Photo: Asian Le Mans Series

Herefter fik GT bilerne 15 minutter til at kvalificere sig i.

Ligesom ved åbningsløbet skulle kampen stå mellem 3 biler i form af FIST-Team AAI Ferrari #90 og BMW#91 mod  Tianshi Racing Team Audi #66. FIST-Team AAI havde dog skiftet #90 fra en Mercedes til en Ferrari 488 GT3 denne weekend.

Audi’en havde de første 5 minutter af kvalifikationen helt for sig selv, inden at Ferrari’en kom på banen, mens BMW kom listende ud et halvt minut senere. Da først Marco Cioci i FIST-Team AAI #90 fik varmet Ferrari’en op slog den både Jesse Krohn i #91, inden at Krohn satte FIST-Team AAI BMW #91 på Pole Position foran #90 og Tianshi Racing Team Audi #66.

FIST-Team AAI BMW #91
Photo: Asian Le Mans Series

4 times løbet starter i morgen søndag 4.20 dansk tid, og kan streames på YouTube eller Asian Le Mans Series Facebook siden.

Relaterede nyheder