David Heinemeier Hansson ny Lexus kører

David Heinemeier Hansson bliver ny kører for Lexus i den kommende sæson.

3GT Racing teamet deltager i WeatherTech SportsCar Championship med to Lexus RC F GT3 racere, og Heinemeier Hansson skal dele bil #15 med engelske Jack Hawksworth, der også kørte for teamet i 2017, hvilket var deres første sæson.

Den 38 årige dansker har tidligere slået sine folder i IMSA samt ALMS serierne i USA, hvor han bl.a. sluttede 2’er i LMP2 mesterskabet i 2012. Sidenhen har det mest stået på FIA World Endurance Championship, men er også blevet til enkelte starter i IMSA serien i bl.a. LMPC klassen. Her stod Paul Gentilozzi bag RSR Racing teamet, ligesom han i dag står bag 3GT Racing teamet. Så de to kender allerede hinanden.

Planen er en fuld sæson i Lexus raceren, som deltager i GTD kategorien for GT3 biler. De resterende kørere i bilen til langdistanceløbene, ligesom kørerne i bil #14, bliver offentliggjort på et senere tidspunkt.

3GT Racing #15, IMSA BOP test December 2017
Photo: Vickie Miller

Heinemeier Hansson er en af de hurtigste sølv rangerede kørere aktuelt i motorsportsverdenen – i hvert fald blandt dem som man kalder “ægte” sølvkørere. Han kører motorsport som en hobby og har ingen intention om at gøre det til en levevej. Det kolliderer med de unge Formel 3, GP3 og Formel 2 kørere, der ofte også er indklasseret som sølvkørere, selv om de er meget hurtigere end en kører, der kører 10 weekender om året.

Han vandt Le Mans 24 timers løbet i 2014 sammen med Young Driver Aston Martin Racing og vandt senere på året også titlen i GTE Am mesterskabet i FIA WEC. Han stod på det generelle podie i Le Mans i 2017, som den blot 3. dansker i Le Mans historien, men Vaillante Rebellion teamet blev efterfølgende diskvalificeret, på grund af en afvigelse i forhold til LMP2 bilens homologering.

David Heinemeier Hansson oplyser ydermere at han stadig arbejder på et FIA WEC program og/eller en Le Mans start i 2018 – men at han har god tid, da sæsonen først starter i april.

Relaterede nyheder