Rebellion Racing vender tilbage til LMP1

Rebellion Racing vender tilbage til LMP1 i FIA World Endurance Championship i 2018/19 sæsonen.

Teamet har en lang historie i LMP1 klassen men skiftede i 2017 sæsonen til LMP2, da konkurrencen blandt privatholdene i LMP1 kun fandtes i form af ByKolles Racing Team, som Rebellion teamet havde haft godt styr på gennem de seneste to sæsoner.

I LMP2 kategorien kom og så sejrede de, og vandt LMP2 mesterskabet med Bruno Senna og Julien Canal, men ikke uden tæt kamp igennem hele sæsonen med Jackie Chan DC Racing.

Teamet ryster posten med hensyn til kørersammensætningen, da det er nødvendigt med topkørere i alle 6 sæder, da man ellers ikke har en mulighed, når man skal køre LMP1 mod bl.a. Toyotas fabrikshold.

Bruno Senna
Photo: JJ Media

Bruno Senna og Mathias Beche bliver de eneste to af deres 2017 WEC kørere, der flytter med over i 2018/19 sæsonen. Til gengæld bliver de to Porsche LMP1 kørere Neel Jani og Andre Lotterer nye mænd på teamet. De to sidste sæder bliver besat af de to nu tidligere LMP2 kørere, Thomas Laurent og Gustavo Menezes.

Thomas Laurent har kørt for Jackie Chan DC Racing i Asian Le Mans Series og sidenhen FIA WEC, og har gjort det helt fænomenalt. Det samme kan siges om Gustavo Menezes, der har kørt to sæsoner for Signatech Alpine Matmut teamet.

Der er ikke deltaljer omkring placeringen af kørerne i de to biler.

Gennem 2017 har teamet gået under navnet Vaillante Rebellion, men Vaillante bliver slet ikke omtalt i pressemeddelelsen, så det kan tyde på at samarbejdet med den franske tegneserie er afsluttet igen.

Teamet siger farvel til Nico Prost og Nelson Piquet Jr., der begge deltager i Formel E. Om Renault har forlangt eksklusivitet omkring Prost er lidt uklart, men Panasonic Jaguar Racing har helt sikkert forlangt at Piquet Jr. skal fokusere 100% på den elektriske serie, ligesom de gjorde med Adam Carroll i 2016/17, hvor Caroll måtte opgive sit FIA WEC sæde hos Gulf Racing UK.

Derudover takker David Heinemeier Hansson og Julien Canal også af for denne gang, men det kommer helt naturligt i teamets skifte til LMP1, da begge er sølvkørere. Man kan godt deltage i LMP1 som sølvkører, men her vil de ikke kunne følge med de andre guld og platin kørere, der kører i de andre biler.

Mathias Beche
Photo: JJ Media

Det bliver ikke oplyst præcist hvilken bil at teamet vil stille til start med, men de har et langt samarbejde med ORECA, så det bliver formentlig en af deres chassis’er – evt. en opdateret version af deres Rebellion R-One. Designet på begge biler bliver offentliggjort i marts måned, inden at sæsonen starter i april 2018.

Med dagens annoncering, runder vi mindst 9 LMP1 biler i 2018/19, hvor Toyota kommer med 2, 2 SMP Racing, DragonSpeed 1, Manor 1, og mindst 1 ByKolles.

Så det som nogle spåede til at være en død sild for få måneder siden (Racing24-7.net var IKKE blandt disse folk), har vokset sig stor og stærk igen, på trods af både Audi og Porsche har forladt LMP1 i løbet af de sidste 12 måneder.

Relaterede nyheder