Første BR1 allerede solgt

Når FIA Word Endurance Championship sæsonen 2018/19 starter, bliver det med flere nye bilmærker på banen, ikke mindst i LMP1 klassen, hvor der for alvor er kommet gang i klassen.

BR Engineering præsenterede for nyligt deres helt nye BR1, som er blevet udviklet i samarbejde med Dallara.

Efter planen kommer der to biler på banen i samarbejde med SMP Racing, som Boris Rotenberg (BR) er medejer af. SMP Racing får hjælp fra ART Grand Prix til at drive holdet.

BR Engineering har dog også solgt den første bil udenfor SMP holdet, da DragonSpeed teamet har købt en til deres kommende LMP1 program.

SMP Racing vil køre med en AER P60, som tidligere er blevet brugt af både Rebellion Racing og ByKolles Racing Team i forbindelse med deres LMP1 biler. Motoren er en V6 Turbo motor, der kommer til at yde omkring 720 hk.

DragonSpeed har derimod valgt en Gibson GL458 sugemotor, hvilket er en opdateret udgave af den motor, som der bliver brugt i LMP2 klassen.

BR1 LMP1
Photo: BR Engineering

Bilen kommer til at veje 930kg, og får 18″ Michelin dæk på.

Mikhail Aleshin, Vitaly Petrov, Sergei Sirotkin, Kiril Ladygin og Victor Shaytar har allerede sammenlagt kørt 64 timers test af bilen, fordelt på 173 testkørsler, med i alt 870 omgange.

BR Engineering har tidligere erfaring fra LMP2, hvor de i 2015 og 2016 havde to biler kørende, som desværre ikke kan bruges mere på grund af de nye Global-LMP2 regler, der blev indført til 2017 sæsonen.

Der er intet nyt omkring de endelige kører sammensætninger i de tre biler, men DragonSpeed har tidligere meldt dette ud omkring deres ønskede line-up.

Relaterede nyheder