Hollandsk team går efter VM sæson

Racing Team Nederland går efter at hoppe op på den helt store scene næste år.

Teamet, som er startet af Frits van Eerd, har nemlig indsendt en tilmelding til FIA World Endurance Championship i 2018/19.

I 2017 deltog de i European Le Mans Series samt 24 timers løbet på Le Mans, og på trods af at det var deres debutsæson, gjorde de det faktisk ret godt.

Teamet fortsætter med Dallara P217 Gibson raceren, som teamet har store forhåbninger til, efter de opdateringer som de har fået lov til at lave. Bilmodellen var plaget af aerodynamiske problemer gennem især den sidste halvdel af sæsonen, men også på Le Mans, hvor bilen havde så lidt downforce at den var hurtigst af alle ned af langsiden, men til gengæld tabte masser af tid gennem svingene. Det har Dallara fået lov til at få rettet op på til 2018, så de gerne skulle være tættere på de altdominerende ORECA 07 racere.

Racing Team Nederlands #29
Photo: JJ Media

Udover Frits van Eerd ham selv, er teamet ikke klar til at annoncere nogle kørere i bilen. Gennem 2017 sæsonen var det Jan Lammers som var fast medkører til Eerd, mens Rubens Barrichello kørte med på Le Mans som tredje mand.

Der er dog ikke nogen garanti for at teamet får deres FIA WEC billet, da der rigtig mange hold som gerne vil ud at køre WEC i 2018/19, da kalenderen indeholder 24 timers løbet på Le Mans hele to gange. Derfor er det ekstremt attraktivt for hold og kørere, hvor størstedelen af LMP2 og GTE-Am feltet har minimum en kører som medbringer penge. Selvfølgeligt vil sådan et beløb være højere på grund af to gange Le Mans, men det kan meget vel opveje garantien for at skulle deltage i løbet ikke kun en gang, men to gange. Og når man kommer til Le Mans anden gang, er teamet fuldstændig sammentømret og opsætningen på bilen, skulle også gerne være 100% på plads.

Hvis Racing Team Nederland får startilladelse, bliver det også den første Dallara i FIA WEC. Det kan meget vel trække i en positiv retning, når det kommer til uddeling af adgangsbilletterne.

Deltagerlisten til FIA WEC, Le Mans samt ELMS bliver offentliggjort den 9. februar.

Relaterede nyheder