50 biler klar til Daytona test

50 biler kommer til at deles om Daytona International Speedway i den kommende weekend, når ROAR testen køres på den legendariske racerbane i Florida.

Det bliver 56. gang at Daytona 24 timers løbet skal køres, men inden da skal denne obligatoriske test køres som opvarmning til WeatherTech SportsCar Championship sæsonen, der starter sidste weekend i januar.

20 af bilerne kommer til start i Prototype klassen, mens der er 9 startende i GTLM klassen og hele 21 biler i GTD klassen.

Prototype klassen bliver en god blanding af de globale LMP2 biler, som vi kender fra bl.a. Le Mans, og så DPi bilerne, som er unikke for IMSA serien – men stadig med basis i LMP2 bilerne.

Der kommer 4 Cadillac racere på banen, heriblandt de forsvarende Daytona og IMSA mestre, Konica Minolta Wayne Taylor Racing blandt dem. Bilerne er baseret på Dallaras chassis, men tilpasset det Cadillac design.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10
Photo: Vickie Miller

Nissan er repræsenteret i form af Tequila Patron Extreme Speed Motorsport teamet med 2 biler. Nissan DPi bilen er udviklet i samarbejde med Ligier.

Mazda vender tilbage til klassen som et fabrikshold i form at Mazda Team Joest, der har videreudviklet på Multimatic/Riley MK30 bilen. Hvis de har fået kørt alle sygdommene ud af bilen, som plagede Mazdas tidligere samarbejdspartner SpeedSource, kan de med sikkerhed kæmpe med om sejren.

Den nye dreng i klassen er Acura, der kommer i form af Penske. Acura raceren har rødder tilbage til ORECA, men ser markant anderledes, og har bl.a. en helt anden front, med noget der kan ligne en decideret frontvinge.

De resterende biler er allesammen originale LMP2 biler, som vi kender fra FIA WEC og ELMS serierne.

I GTLM klassen stiller har vi 5 konstruktører. Corvette, BMW, Porsche og Ford stiller til start med to biler hver, mens Risi Competizione er eneste repræsentant for Ferrari.

Turner Motorsport BMW M6 GT3 #96
Photo: BMW Motorsport

GTD bliver med sikkerhed et sandt festfyrværkeri med Lamborghini, Lexus, Audi, Mercedes, Ferrari, Porsche, Acura og BMW på startlisten. Ferrari får 4 biler på banen, mens alle mærker har 3 biler kørende – dog har BMW kun en enkelt. Alle bilerne er i denne sæson privatbiler, da Lexus og Acura fik besked på at de kun måtte køre med fuldt fabriksstøtte igennem 2017, og herefter skulle gå over til samme vilkår som alle de andre deltagende hold.

Vi har 3 danskere på startlisten, med Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 og David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15, hvor begge kører i GTD klassen, og så selvfølgelig Jan Magnussen i GTLM klassen i Corvette Racing #3. Både Christina og Jan er forsvarende mestre i deres klasser.

ROAR testen løber over 3 dage, som ender med en slags kvalifikation, der afgør placeringerne på pitlanen til Daytona 24 timers løbet i den sidste weekend i januar.

Relaterede nyheder