ECR teamet fuldt besat

Ed Carpenter Racing har nu fået besat deres sidste sæde i den kommende Verizon IndyCar Series sæson – eller det vil sige halve sæde.

Traditionen tro kører teamejer Ed Carpenter selv den ene af teamets biler, men gør det kun på ovalerne igennem sæsonen. Derfor bliver sædet besat af en anden kører på alle by- og de normale baner.

I 2018 bliver det engelske Jordan King som skal køre i Fuzzy’s Ultra Premium Vodka Chevrolet #20 sammen med Carpenter.

King kommer fra 3 sæsoner i GP2/Formel 2 serien, hvor han har 6 podiepladser noteret ud for sit navn.

Man skal dog tilbage til 2013 for at finde en rigtig succesfuld sæson for den 23 årige racerkører. Her vandt han det Britiske Formel 3 mesterskab foran kørere som Antonio Giovinazzi og William Buller.

Derudover har haft to sæsoner som udviklingskører og fredags testkører hos Manor teamet, inden at det lukkede.

Det var lidt som om at luften gik af ballonen for King, efter hans mesterskab i Formel 3. Med placeringer som 7’er, 12’er, 7’er og 12’er i FIA European Formula 3 Championship, GP2 og Formel 2 sidenhen, har han været langt væk fra pokalerne.

Jordan King
Photo: Ed Carpenter Racing

Men nu prøver han at få foden ind i USA, hvor mange kørere som var gået lidt døde på den europæiske racer rangstige, har haft stor succes med at skifte til IndyCar.

At et “halvt-sæsons” sæde kan føre videre er ECR’s #21 et godt bevis på. I de seneste to sæsoner kørte Spencer Pigot sammen med Carpenter i #20, men er nu blevet opgraderet til at køre en fuld sæson for teamet.

Jordan King for den første smag på den nye bil den 5. februar når Ed Carpenter Racing deltager i en test på Sonoma Raceway. Sæsonen starter den 11. marts på gaderne i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder