Årets første IMSA kvalifikation kørt

Sæsonens første kvalifikation i WeatherTech SportsCar Championship blev kørt i dag i Daytona International Speedway.

Det var dog ikke nogen normal kvalifikation, men en kvalifikation, der skal afgøre placeringerne i pitten og garagerne til det kommende Daytona 24 timers løbet senere i denne måned. Selve startplaceringerne skal der dog først køres om i dagene inden løbet.

Mazda Team Joest #55
Photo: Courtesy of IMSA / Richard Dole, LAT Images

Først var GTD klassen på banen, og det var en fantastisk kamp som altid, hvor de forskellige hold og mærker prøver at slå hinanden gang på gang.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 har været hurtige hele weekenden igennem og satte hurtigste tid med Mirko Bortolotti, foran Andy Lally i Magnus Racing Audi #44 og Patrick Long i Wright Motorsport Porsche #58, som er holdkammerat med Christina Nielsen. David Heinemeier Hanssons holdkammerat, Jack Hawksworth, kørte 3GT Racing Lexus #14 ind på 6. hurtigste tid.

Dermed er GTD klassen en god blanding af de forskellige mærker med Lamborghini foran Audi, Porsche, Acura, Acura, Lexus, Ferrari, Audi, Lamborghini, Ferrari og Mercedes. De første 18 ud af 21 GTD biler var adskilt af 0,980 sekund! Desværre for BMW var deres eneste GTD bil i form af Turner Motorsport #96 med Jens Klingmann bag rattet, denne bil nummer 18.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

For GTD holdene havde dagens resultat også den indflydelse, at det skulle afgøres hvem der skal holde i de permanente garager, og hvem der skal holde i de midlertidige garager. Hverken Paul Miller Racing Lamborghini #48 eller Manthey Racing Porsche #59 fik sat en tid, da de havde tekniske problemer. Dermed skal de to store hold holde aller bagerst i pitområdet – så deres mekanikere får masser af motion weekenden igennem. Og mon ikke at de håber på at bilen kører fejlfrit, så de ikke behøver at løbe frem og tilbage mellem pitlane og deres garage weekenden igennem…

De næste biler på banen var GTLM klassen.

Corvette Racing var de første biler på banen, og de byttede hurtigste tider med Ford Chip Ganassi Racing bilerne.

Da de 15 minutters kvalifikation var overstået, havde Joey Hand med Ford Chip Ganassi Racing #66 den hurtigste tid foran Oliver Gavin i Corvette Racing #4, med Ryan Briscoe i Ford #67 og Earl Bamber i Porsche GT Team #912. Jan Magnussens holdkammerat, Antonio Garcia, i Corvette Racing #3 satte 6. hurtigste tid , foran Alessandro Pier Guidi i Risi Competizione Ferrari #62 og Alexander Sims i BMW Team RLL #25.

Der var blot 0,030 sekund mellem Ford og Corvette, mens Porsche var 0,278 – Ferrari 0,427 og BMW hele 1,446 sekund bagude.

BMW har været de langsommste GTLM biler gennem hele weekenden, men det er også den helt nye BMW M8 GTE, som de stiller til start med. Så der ser ud til at være lidt indkøringsproblemer med den nye bil.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

Til sidst skulle Prototype bilerne på banen.

Cadillac bilerne har været hurtigere hele weekenden igennem, så det var ikke overraskende at de havde de hurtigste biler – spørgsmålet var blot, hvilket af holdene der skulle være de hurtigste.

De 3 Cadillac biler i form af Whelen Engineering Racing #31, Spirit of Daytona Racing #90 og Mustang Sampling Racing #5 leverede en fantastisk kamp internt mens Konica Minolta Cadillac DPi-V.R #10 haltede lidt bagud. De tre biler med henholdsvis Felipe Nasr, Tristan Vautier og Filipe Albuerquerque skiftede til at sætte hurtigste sektortider, i en duel som var det for sejren af løbet.

Det endte med at Nasr i #31 var hurtigste mand foran Vautier i #90 og Albuerquerque i #5, mens Renger van der Zande i #10 var 4. hurtigst. Acura Team Penske var 5. og 6. hurtigste – men næsten 1,2 sekunder efter den hurtigste Cadillac!

Whelen Engineering Racing Cadillac #31
Photo: Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

Men efter Cadillac bilerne var der en fantastisk tæt kamp mellem resten af mærkerne. Fra Dane Cameron i Acura Team Penske #6 til Sebastian Saavedra i AFS/PR1 Mathiasen Motorsports Ligier #52 var der mindre end et sekund – altså 13 biler indenfor et sekund! Blandt de 13 biler var, som tidligere nævnt, Acura Team Penske, Tequila Patron ESM Nissan, Mazda Team Joest, Jackie Chan DCR JOTA ORECA, United Autosports Ligier, Performance Tech Motorsports ORECA og AFS/PR1 Mathiasen Motorsports Ligier.

Kun BAR1 Motorsports Multimatic/Riley #20 og CORE Autosport ORECA #54 var længere bagude og deltog slet ikke kampen om de hurtigste tider. Joel Miller i #20 kørte teamets hurtigste tid under kvalifikationen, så teamet ser ikke ud til at have mere fart i bilen. Derimod er der fart nok i CORE Autosport #54 men teamejer Jon Bennett sad selv bag rattet, og han kan ikke hamle op med holdkammeraterne Loic Duval, Romain Dumas og Colin Braun, som alle har kørt tider matchende de andre biler i weekendens træninger.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29, Corvette Racing #3 & Turner Motorsports BMW #96
Photo: Courtesy of IMSA / Richard Dole, LAT Images

Alle holdene har en træning mere tilbage senere på søndagen, inden at bilerne køres ind i trailerne igen, indtil Daytona 24 timers ugen starter den 25. januar.

Relaterede nyheder