Rent malaysisk hold i Asian LMS

Der kommer til være lidt landsholds stemning over det, når den 3. afdeling af Asian Le Mans Series 2017/18 køres på Buriram i Thailand. Der bliver i hvert fald en bil med udelukkende malaysiske kørere.

Jazeman Jaafar, Weiron Tan og Afiq Ikhwan Yazid skal deles om Jackie Chan DC X JOTA #7 ved både 3. og 4. afdeling af denne sæsons mesterskab.

Jaafar fik allerede en smag på Asian LMS for godt en måned siden, da anden afdeling blev kørt på Fuji banen. Her delte han bil med David Cheng i #7, men teamejeren selv hopper nu ud af bilen, og overlader den til de 3 unge kørere. 25 årige Jaafar er den mest erfarende kører, og den som har kørt de hurtigste biler, i form af bl.a. Britisk Formel 3, Formula Renault 3,5 og Blancpain Endurance Series. Han har snuset rundt lige udenfor Formel 1, men har ikke fået chancen endnu, og efter at have skiftet spor over til sportsvognsræs, er spørgsmålet om chancen byder sig.

Weiron Tan er 23 år gammel og har allerede en masse erfaring fra hele verdenen. Han startede selvfølgelig med at køre i Malaysia, men rykkede så via Formula Gulf til Formel Renault 2.0 i England og tysk Formel 3, inden at han havde en sæson i USA i Pro Mazda Championship. Herefter vendte han snuden hjemad igen, og efter en sæson i FIA European Formula 3 Championship, kørte han China GT i 2017. Han har dog allerede kendskab til Asian Le Mans Series fra 2016/17, hvor han kørte for Aylezo Ecotint Racing i LMP3 kategorien.

Afiq Ikhwan Yazid, Jazeman Jaafar & Weiron Tan
Photo: Sepang Circuit

Afiq Ikhwan Yazid er den ældste af de 3 kørere, med 26 år, men mens de to andre har været rundt i verden, har Yazid holdt sig i Asian. Efter at have kørt formelbiler i Formula BMW Series, JK Racing Asia Series og Formula Masters China, skiftede han i 2013 over til Lamborghini Super Trofeo Asia, hvor han de seneste 3 sæsoner har vundet Mesterskabet. Det bliver dog en helt ny fornemmelse for ham, at skulle køre i en Prototype, men han kender både Buriram og ikke mindst hjemmebanen Sepang fra Lamborghini Super Trofeo Asia.

Jackie Chan DC X JOTA teamet fører aktuelt Asian Le Mans 2017/18 med bil #8, mens #7 har haft en skidt start på sæsonen, og ikke har nogen chance for at blande sig i toppen af mesterskabet.

Men dette kan meget vel være en optakt til 24 timers løbet på Le Mans for de tre malaysiske kørere, hvor Jackie Chan DC teamet kan ende med at få optil 5 biler med. De vandt Le Mans 2017 i LMP2 klassen, ligger til at vinde mesterskabet i både LMP2 og LMP3 i Asian Le Mans Series 2017/18, og vil højst sandsynligt også gå efter 2 biler i hele FIA WEC sæsonen.

Om de så reelt vil stille op med 5 biler, eller om de takker nej til nogle, får vi at se den 9. februar, når deltagerlisten til Le Mans 2018 offentliggøres.

Den 3. afdeling af Asian Le Mans Series 2017/18 køres lørdag den 13. januar på Buriram banen i Thailand.

Relaterede nyheder