TF Sport håber på WEC billet

Det engelske racerhold TF Sport har lagt billet ind på en plads i FIA World Endurance Championship 2018/19. Det blev offentliggjort af teamet selv, i dag.

Der har længe gået rygter om at holdet, som deltog i European Le Mans Series i 2017, gerne ville opgradere til en sæson på allerhøjeste plan.

Det er dog først den 9. februar at teamet får besked på om de har fået starttilladelse eller ej. Men de har gode kort på hånden, da de allerede har en billet til 24 timers løbet på Le Mans, efter at de sluttede på andenpladsen i GTE Mesterskabet i ELMS 2017.

Holdet er et mønster eksempel på netop det som ACO gerne vil opnå. De startede på nationalt plan med Britisk GT i GT4 klassen i 2014 og skiftede op til GT3 i 2015. Der skulle ske noget nyt i 2016, hvor de begyndte at deltage i Michelin Le Mans Cup, der var en supportklasse til ELMS.

I 2017 rykkede de op til ELMS klassen, hvor Nicki Thiim var med til at køre gennem hele sæsonen, og fik også deres første start på 24 timers løbet på Le Mans.

TF Sport Aston Martin #90
Photo: JJ Media

Lige fra første sæson, har Aston Martin været bilvalget, og det bliver det også i den (forhåbentlig) kommende FIA WEC sæson. Teamet har allerede offentliggjort at de fortsætter i Britisk GT med hele to biler, hvor Nicki Thiim og Marco Sørensen skal køre med henholdsvis Mark Farmer og Derek Johnston.

Holdet har de tre kørere klar til deres internationale sæson. Salih Yoluc får Euan Hankey med i bilen for 4. sæson i træk, mens ny mand i teamet er Charlie Eastwood. Planen er at deltage i GTE-Am kategorien, hvor de får fuldt fabriksstøtte fra Aston Martin Racing.

Eastwood er forsvarende Porsche Carrera Cup UK Mester, men skal nu vende sig til en racerbil med frontmotor i stedet for hækmotoren i Porsche’n. Han startede, som så mange andre racerkørere, i gokart. I 2014 startede han i Formel 4, inden at han via vinterserien Toyota Racing Series i New Zealand, kørte en sæson i Formel Renault 2.0 NEC samt Eurocup Formel Renault 2.0. I 2016 skiftede han til Porsche Carrera Cup UK, hvor han tog en 3. plads, inden at han sikrede sig Mesterskabet i 2017.

FIA WEC sæsonen starter den 5. maj på Spa Francorchamps.

Relaterede nyheder