Straf til GRT efter kvalifikationen

GRT Grasser Racing Team #11 skal starte 24 timers løbet på Daytona fra allersidste startposition.

Efter kvalifikationen blev holdet taget ud til kontrol, og her fandt de tekniske kontrollanter ud af at bilen ikke var i overenstemmelse med reglementet.

Alle bilerne har en luftbegrænset monteret på luftindtaget, for at begrænse bilens hestekræfter – det er alt sammen en del af Balance of Performance systemet, hvor IMSA justerer de forskellige bilmodeller ind efter hinanden.

Dette teste ved at sætte prop i luftindtaget på bilen, og så skal motoren stoppe. Det gjorde #11 imidlertid ikke under testen, hvilket betyder at motoren kunne suge luft udenom luftbegrænseren, og derved havde for mange hestekræfter.

Det betyder at teamet skal starte løbet fra den bagerste position.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt, LAT Images

Lamborghini Huracan GT3 bilerne har dog GTD feltets højeste tophastigheder, så de er formentlig hurtigt at finde i toppen af feltet igen. GRT Grasser Racing Team har i hvert fald stor erfaring med både langdistanceløb, og ikke mindst Lamborghini raceren – og så har de jo 24 timer til at komme i front.

Diskvalifikationen betyder samtidig at David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 og Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 rykker op på henholdsvis 3. og 8. startposition.

Det er fortsat Spirit of Race Ferrari #51 der har Pole Position i GTD klassen foran Risi Competizione Ferrari #82.

Løbet starter 20.40 dansk tid, og kan følges alle 24 timer via live stream på IMSA.tv.

Relaterede nyheder