Daytona 24 timer – de første 12

Daytona 24 timers løbet 2018 blev startet i strålende solskin, med 50 biler på startgridden, hvilket samtidig var sæsonstarten på WeatherTech SportsCar Championship 2018.

På forhånd var der lagt op til et døgn med utrolig tæt ræs i alle klasser, og ikke mindst drama, som vi kender så vel fra sportsvognræs.

Der var drama for Wright Motorsports #58, da Robert Renauer kom i pit allerede efter opvarmningsomgangen med store skader på fronten af bilen. Mekanikerne gik strakt i gang med at reparere skaderne, men bilen tabte to timer og 23 minutter, inden at de fik bilen på banen igen. Renauer havde tabt bilen under opvarmningen af dæk og bremser, og havde ramt autoværnet meget hårdt, hvilket gjorde at den skulle repareres i så lang tid, inden at den kunne vende tilbage på banen.

I GTLM klassen tog Ford Chip Ganassi Racing #66 og #67 hurtigt føringen foran Corvette Racing #3.

Risi Competizione Ferrari #82 havde taget føringen fra Spirit of Race Ferrari #51.

Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 forsvarede sig med næb og klør og forsøgte faktisk at køre Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 af banen flere gange, men han måtte opgive positionen selv til sidst, og Castroneves faldt herefter tilbage gennem feltet som en sten.

Renger van der Zande i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 fik dog hurtigt lavet et stort forspring til forfølgerne.

Filipe Albuerquerque i Mustang Samling Cadillac #5 gik i front af løbet, i forbindelse med det første pitstop. Herefter lagde portugiseren hurtigt afstand til forfølgerne.

Acura Team Penske #7, Whelen Engineering Cadillac #31 & Mustang Sampling Cadillac #5
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage, LAT Images

En time inde i løbet gik Tristan Vautier i Spirit of Daytona Cadillac #90 i front af løbet, da han dykkede forbi #5 i Sving 2.

Efter 80 minutter af løbet tabte Mazda Team Joest #55 venstre forhjul, lige efter deres pitstop. En episode der gav en af mekanikerne lidt røde ører, da fælgen ikke var spændt korrekt på.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 tog føringen af GTD klassen efter halvanden time af løbet, men GTD klassen var som altid en blanding af gentlemen kørere og professionelle, hvilke også gav en del udsving på stillingen.

Mazda Team Joest #77 kom meget langsomt ind i pitten, hvor mekanikerne måtte skubbe den det sidste stykke ned til tankområdet. Holdet meldte om nogle gearkasse problemer, men de kørte tilbage på banen igen med det samme, efter tankning.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage, LAT Images

Knapt 2 timer inde i løbet kom Risi Competizione #82 i problemer i forbindelse med pitstoppet. Pludselig stod der flammer ud af bagenden på bilen. Mekanikerne var hurtigt over det, og fik benzinbranden slukket igen, men den blev ved med at antænde igen og igen. Efter en halv times reparation kom bilen tilbage på banen igen.

Jackie Chan DC Racing JOTA #37 fik en Drive-Through straf for at have forladt pitområdet med en luftslange hængende efter bilen.

Jan Magnussen havde overladt Corvette Racing #3 til Antonio Garcia, som nu indtog andenpladsen i GTLM klassen, efter Joey Hand i Ford Chip Ganassi Racing #66, og foran Porsche #911 med Nick Tandy. Connor de Phillippi havde fået kørt BMW Team RLL #25 helt op på 4. pladsen i GTLM klassen i BMW M8 GTE racerens debut.

I GTD klassen lå Dominik Farnbacher på andenpladsen med David Heinemeier Hanssons 3GT Racing Lexus #15, med Jeffrey Schmidt i Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 foran og Kyle Marcelli i 3GT Racing Lexus #14.

Mustang Sampling Cadillac #5 & Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

Efter to en halv time af løbet kom den første Safety Car periode, da Performance Tech Motorsports ORECA #38 gik i stå ude på banen. Da han holdt parkeret ude ved ovalen, valgte løbsledelsen at det var for farligt, med hastigheder omkring 300 kilometer i timen, og så en parkeret bil. Meldingerne gik på at James French løb tør på vej ind i pitten, da han hurtigt var ude af pitten igen, efter at han var blevet slæbt tilbage.

Risi Competizione #62 måtte ind og skifte døren, da James Calado ikke kunne holde døren låst efter at han kom i pit.

Både Core Autosport #54, BAR1 Motorsports #20 samt Risi Competizione #82 havde kørt for hurtigt i pitten, så bilerne fik en Drive-Through straf hver.

Efter 20 minutters oprydning kunne løbet gives frit igen.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

Efter 3 timer af løbet fik Tequila Patron Extreme Speed Motorsports Nissan #22 desværre en punktering, efter at Pipo Derani havde kørt bilen helt op på 3. pladsen. Derani fik bilen tilbage til pitten, men det flade dæk havde gjort stor skade på bagenden af bilen. Så der måtte ny motorhjelm på bilen, inden at Johannes van Overbeek kunne vende tilbage på banen – 3 omgang efter de førende.

JDC Miller Motorsports ORECA #99 fik en Stop & Go straf for at have kørt for hurtigt i pitten.

Risi Competizione Ferrari #62 fik en punktering på højre baghjul, så de måtte pitte et par omgange før planlagt.

Stuart Middleton i Whelen Engineering Cadillac #31 havde et sammenstød med Simon Pagenaud i Acura Team Penske #6. Det gav den førstnævnte en Drive-Through straf for kontakten. Det gjorde at bilen faldt fra en ellers imponerende 3. plads i løbet, tilbage til 7. pladsen.

Efter de første 4 timer af løbet førte Mustang Sampling Cadillac #5 foran Tequila Patron Extreme Speed Motorsports Nissan #2 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10.

I GTLM klassen førte Ford Chip Ganassi Racing #66 foran Porsche #911 og Ford #67.

United Autosports Ligier #23
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage, LAT Images

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 havde føringen i GTD klassen foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og GRT Grasser Racing Lamborghini #11.

Små 5 timer inde i løbet kom Jordan Taylor i #10 ind med en punktering på højre baghjul. Heldigvis skete det kort før pitten, så han hurtigt kunne komme ind og få dækket skiftet. Han endte dog med at ryge en omgang bagud i forhold til den førende #5.

Næsten på slaget, 5 timer inde i løbet, begyndte regnen at falde over banen. Omgangstiderne faldt med det samme med et par sekunder, men ingen skiftede til regndæk på daværende tidspunkt. Der gik dog kun ca 10 minutter før at regnen faldt så hårdt, at folk begyndte at skifte til regndæk. Det gav en masse trafik i pitten, da næsten alle biler skulle ind og skifte til mønsterdækkene. Kun nogle få modige kørere blev på slicks, i et forsøg på at spare et pitstop.

Selve regnbygen varede godt 15 minutter, og herefter tørrede banen hurtigt op igen.

Bill Auberlen i BMW Team RLL #25 havde en dækeksplosion på højre fordæk midt på ovalen, men det lykkedes den erfarende kører at holde bilen væk fra muren. Desværre gav det store skader på fronten af bilen, så mekanikere måtte i gang med at reparere bilen i garageområdet bag pitten. Mekanikerne var hurtigere til at få den repareret, men med den intensive kamp i GTLM, mistede de hurtigt kontakten med konkurrenterne.

BMW Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage, LAT Images

Små 8 timer inde i løbet fik Phil Hanson en punktering på United Autosports Ligier #23. Det gav en del skader på bagenden af bilen, så den også måtte repareres i omkring en halv times tid. Dermed blev podiedrømmene for Fernando Alonso og Lando Norris slukket.

Punkteringer viste sig hurtigt at blive den største udfordring, da Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 også blev ramt af en punktering. Det kostede dem godt 10 minutter i pitten, før at bilen var repareret og køreklar igen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 fik en 5 minutters Stop & Go straf, fordi at de kunne tanke bilen lidt for hurtigt. IMSA har regler for hvor mange liter i sekundet at man kan tanke, og her tankede de altså lidt for hurtigt. En bitter pille at sluge for den nu tidligere førende i GTD klassen, men regler er regler.

Jackie Chan DC Racing JOTA #78 blev tilføjet til listen med punkterede biler. De var dog heldige at slippe for slemme skader. Uheldigvis fik de en 1 minuts Stop & Go straf for at køre over noget af deres værktøj i pitten, hvilket kostede dem ca. en omgang i forhold til de andre Prototype biler.

Spirit of Daytona Cadillac #90 måtte desværre udgå efter små 10 timer af løbet, på grund af en motorfejl, som teamet ikke kunne løse. De havde ellers ført løbet i den første time, hvor Tristan Vautier kæmpede med de andre Cadillac biler.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 fik et problem med bagvingen, der var ved at knække af. Derfor måtte de ind og have en ny på, hvilket kostede dem yderligere tid, oveni den tidligere straf.

3GT Racing Lexus #15
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad, LAT Images

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports Nissan #2 måtte udgå fra løbet på grund af en fejl på gearkassen, som teamet ikke kunne reparere.

Efter de første 12 timer af løbet førte Acura Team Penske #7 foran holdkammeraterne i #6, med Whelen Engineering Cadillac #31 på 3. pladsen.

I GTLM havde Ford Chip Ganassi Racing #66 fortsat føringen i klassen, hvor holdkammeraterne i #67 nu var kommet op på andenpladsen, mens Jan Magnussen i Corvette Racing #3 holdt tredje position.

GTD klassen blev ført an af Michael Shank Racing w/ Curb-Agajanian Acura #86 foran GRT Grasser Racing Team Lamborghini #11 og Paul Miller Racing Lamborghini #48. David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 indtog 8. pladsen i klassen, mens Christian Nielsen og resten af Wright Motorsports Porsche #58 fortsat var sidst i klassen, men trods alt kørende ude på banen, efter de ærgerlige problemer i de første par timer.

Kun 2 biler var officielt udgået, efter de første 12 timer – Spirit of Daytona Cadillac #90 og Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #2.

Relaterede nyheder