Audi har DTM holdet 2018 klar

Audi Sport har offentliggjort deres 2018 kørerbesætning i DTM.

Det skete i forbindelse med annonceringen omkring Mattias Ekström.

At Ekström forlader DTM efter et stort hul i deres DTM erfaring, men de har valgt at satse på en ung, men hurtig erstatning for svenskeren.

Det bliver 26 årige Robin Frijns der skal overtage den ledige Audi RS5 DTM i den kommende sæson.

Det bliver fortsat Loic Duval, Nico Müller, Jamie Green, Mike Rockenfeller og den forsvarende DTM mester Rene Rast som skal styre de andre 5 andre biler, i en sidste kamp mod både BMW og Mercedes AMG. Mercedes AMG har allerede annonceret at de trækker sig fra DTM efter 2018 sæsonen, hvilket har fået serien til at kigge i retning af Japan for at finde nye biler, hvor Super GT meterskabet allerede kører med nogle lignende biler, men har en anden type motor end den V8 som DTM aktuelt bruger.

Gerhard Berger, Dieter Gass, Loic Duval, Rene Rast, Mike Rockenfeller
Photo: Audi Communications Motorsport/Michael Kunkel

Frijns er allerede et velkendt navn hos Audi Sport, hvor han fik en DTM test tilbage i 2013. Siden 2015 har han kørt for flere forskellige privathold i bl.a. Blancpain serierne samt VLN og mange andre løb, hvor der har været en Audi R8 LMS GT3 på banen.

Frijns har også erfaring fra Formel E mesterskabet, hvor han har kørt flere sæsoner for Andretti Autosport holdet. Inden da viste han sig som en lynende hurtig kører i Formel BMW, Formel Renault 2.0 og Formel Renault 3.5 mesterskaberne, som han allesammen har vundet.

I 2015 vandt han Blancpain GT Series for Belgian Audi Club Team WRT, og fulgte op med Mesterskabet i Blancpain GT Series Sprint Cup i 2017, samt en andenplads i FIA GT World Cup for WRT holdet.

Robin Frijns havde sin første start i Daytona 24 timers løbet i forgangene weekend, hvor han sluttede på 11. pladsen for United Autosports holdet i Prototype klassen. Det er bestemt ikke udelukket at han får flere starter for holdet i 2018, da de ikke har alle kørere på plads i deres sæsoner.

DTM 2018 sæsonen starter på Hockenheim den 5.-6. maj

Relaterede nyheder