Toyota Gazoo Racing klar med 2018 planerne

Toyota Gazoo Racing har offentliggjort deres planer for 2018 og 2019 sæsonen i FIA World Endurance Championship.

Holdet stiller til start med 2 biler gennem hele FIA WEC sæsonen, og har bestemt sig for kun at stille til start med 2 biler til 24 timers løbet på Le Mans. I 2017 havde de en ekstra bil med til netop dette løb.

Der er genvalg til 5 ud af de 6 kørere i deres biler, mens der kommer et helt nyt, men langt fra ukendt ansigt i det sidste sæde.

Mike Conway, Kamui Kobayashi og Jose Maria Lopez skal igen køre i Toyota Gazoo Racing TS050 Hybrid #7, mens Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Fernando Alonso skal køre i bil nummer 8.

Alonso kommer til at deltage ved 7 ud af de 8 løb i 2018/19 sæsonen, da der er datosammenfald mellem FIA WEC afdelingen på Fuji og Formel 1 afdelingen på COTA. Som det ser ud nu, vælger Alonso Formel 1 løbet fremfor FIA WEC, men mon ikke at det bliver revurderet, hvis han skulle ske at føre mesterskabet i FIA WEC inden denne afdeling…?

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Fernando Alonso erstatter Anthony Davidson i bil nummer 8, som i stedet bliver reserve- og udviklingskører for holdet. Davidson missede et af løbene i 2017 sæsonen af personlige årsager, som der ikke kom nærmere informationer om, var noget der løftede øjenbrynene hos mange. Det krydret med at Davidson allerede tidligt på sæsonen gav udtryk for, at det han satsede mest på i 2017 sæsonen var Le Mans og ikke VM, kan meget vel have været udslagsgivende.

Mange havde tippet Lopez til at være på vippen, da argentineren ikke virkede til at falde på plads i serien, og havde adskillige uheldige episoder på banen – bl.a. på Silverstone, hvor han endte med at få en rygskade, der holdt ham ude af løbet på 6 timers Spa Francorchamps.

Fernando Alonso fik allerede sin første test i bilen i forbindelse med Rookietesten efter sæsonfinalen i Bahrain i november måned. Hverken Toyota eller Alonso havde ret mange kommentarer dengang, men rygterne svirede allerede dengang.

Alonso fik sin sportsvognsdebut i den forgange weekend i forbindelse med 24 timers løbet på Daytona, hvor han kørte for United Autosports i deres LMP2 racer.

FIA WEC sæsonen starter den 6. og 7. april på Paul Ricard, hvor Prologen forud for sæsonen køres. Inden da, får Alonso med sikkerhed en masse kilometer i både simulatoren i Køln, men også på racerbanerne, i forbindelse med sæsonforberedelserne.

Relaterede nyheder