Asian LMS skal afgøres denne weekend

Efter 14 timers racerløb, skal sæsonens sidste 4 timer i Asian Le Mans Series køres denne weekend på Sepang i Malaysia.

Ingen af mesterskaberne er endnu afgjort, og som altid i Malaysia, er der risiko for at det bliver regnvejr.

Der er i alt 4 billetter, til dette års 24 timers løb på Le Mans, som skal uddeles. Mestrene i LMP2 og LMP3 får hver en billet, mens top-2 i GT kategorien også får en billet.

Derfor ligger FIST Team AAI rigtig lunt i svinget i forhold til at få to billetter. De har været dominerede i GT klassen gennem hele sæsonen, og kun Tianshi Racing Team #66 med deres Audi R8 LMS har mulighed for at snuppe en af billetterne.

BBT #37 etc
Photo: Asian Le Mans Series

I LMP3 er alting åbent, og de 4 første i mesterskabet, har stadig en mulighed for at kunne løfte det helt store trofæ søndag aften lokal tid.

KCMG #18 er den aktuelt førende, men har kun et point ned til Jackie Chan DC Racing X JOTA #6, mens Viper Niza Racing #65 og Taiwan Beer GH Motorsport #11 har henholdsvis 13 og 17 point op til føringen. Med 26 mulige point denne weekend, er der absolut intet afgjort her.

I LMP2 klassen ligger Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 rigtig lunt i svinget. De vandt sæsonens første løb, og sluttede på andenpladsen i Thailand for 3 uger siden. Det løb endte holdkammeraterne i #7 med at vinde, men har ikke længere mulighed for at “genere” holdkammeraterne i mesterskabet.

Faktisk er det kun BBT #37, der har mulighed for at snuppe mesterskabet fra #8. De skal dog håbe på at 8’eren udgår, da de har hele 18 point op til førstepladsen. Med blot 6 biler i LMP2 kategorien kan de højest hente 16 point på egen hånd, såfremt at #37 vinder løbet og #8 slutter 6’er. Men intet er afgjort før den sidste bil har krydset målstregen.

FIST Team AAI Ferrari #90 & Tianshi Racing Team Audi #66
Photo: Asian Le Mans Series

På kørerfronten er der sket nogle småændringer. Eurasia Motorsport #33 vender tilbage på banen denne weekend, hvor Marko Asmer skal dele bilen med Nabil Jeffri og Jake Parsons.

FIST Team AAI har også skiftet lidt ud på kørerfronten. Chaz Mostert skal deltage i Bathurst 12h denne weekend, så han må springe finaleløbet i BMW M6 GT3 #91, og bliver erstattet af Markus Palttala.

Der er endnu flere ændringer i deres Ferrari 488 GT3 #90. Ollie Millroy bliver den eneste tilbageværende kører i bilen, mens han får de to thailandske medkørere i form af Sarun Serrthoranakul og Bhurit Bhirombhakdi.

Kvalifikationen køres lørdag klokken 10.00 dansk tid, mens løbet køres søndag fra klokken 06.00 dansk tid, og 4 timer fremad. Begge dele kan følges på via livestream på Asianlemansseries.com.

Relaterede nyheder