Asian Le Mans Series klar med 2018/19 kalenderen

Asian Le Mans Series er tidligt ud med den nye kalender for 2018/19 sæsonen.

I forbindelse med 2017/18 finalen denne weekend, har ACO, der står bag Asian LMS, frigivet de 4 datoer, som serien skal køre i den kommende vinter.

Starten på sæsonen bliver skubbet en måned i forhold til 2017, så den kommer godt fri af European Le Mans Series. Det giver forhåbentlig mulighed for nogle af de europæiske hold til at tage turen til Asian, og kæmpe videre. I denne sæson blev sæsonfinalen i ELMS og sæsonstarten i Asian LMS kørt to weekender i træk, hvilket gjorde det umuligt at klargøre og transportere nogle af bilerne til Asien.

Sæsonen starter den 23.-25. november i Shanghai, der erstatter Zhuhai banen. Løbet køres ugen efter at FIA World Endurance Championship har kørt på banen, så det giver kørere og teams en mulighed for at blive på banen, såfremt at de ønsker at deltage i dette løb. Da FIA WEC samtidig holdt “vinterferie” gennem hele Asian LMS 2018/19 kalenderen, er det en oplagt mulighed for noget ekstra køretid.

To uger senere køres der på Fuji banen i Japan. Fuji har været en fast del af Asian LMS kalenderen, lige siden ACO startede med den. De japanske tilskuere er vilde med racerløb, så det passer perfekt sammen med et løb, når alle andre løbsserier holder pause.

6H of Buriram

Efter en måneds jule- og nytårs ferie, vender Asian LMS tilbage til Buriram banen i Thailand. Arrangementet falder igen sammen med Børnenes Dag i Thailand, hvilket er en national helligdag. Ved 2018 løbet var der over 100.000 tilskuere på banen, så den dato har vist sig at være en kæmpe succes.

Finalen køres på Sepang den 22.-24. februar, hvilket er 3 uger senere end i år. Det er gjort med henblik på at undgå kalendersammenfald med Bathurst 12 timers løbet, som netop har et sammenfald denne weekend, og gør at Chaz Mostert har været nød til at vælge Asian LMS og en potentiel mesterskabstitel fra, og i stedet koncentrere sig om det store løb i hans hjemland. Derudover kommer man også fri af det kinesiske nytår, som en del af holdene fejrer.

Det er første gang at Asian Le Mans Series kalenderen består af 4 baner med FIA Grade 1 licens, altså godkendelse til at afholde Formel 1 løb. Det viser at niveauet på og omkring banen er stødt stigende, og med tiltag til at holde løbsdatoerne fri af andre løb, så bliver den kommende sæson forhåbentlig en kraftig fremgang for serien. I år har der været 14-15 biler ved hver afdeling, hvilket er lavere end arrangørerne ellers havde meldt ud i sommers, hvor der forlød deltagerantal på 30.

Derudover annoncerede Asian Le Mans Series en forlængelse med Michelin som dækleverandør til alle klasserne i de næste 3 sæsoner.

Der blev ikke annonceret noget omkring længden på løbene, men 4 timers formatet med et enkelt 6 timers løb, ser ud til at være et godt valg for holdene, og kombinerer løbslængden i ELMS og FIA WEC serierne, så Asian LMS holdene prøver lidt af begge dele, inden at de asiatiske hold forhåbentlig bevæger sig videre til FIA WEC, som vi har set med bl.a. Clearwater Racing og Jackie Chan DC Racing, eller også skal deltage i 24 timers løbet på Le Mans.