Spændende kvalifikation på Sepang

Kvalifikationen til den 4. og sidste afdeling af Asian Le Mans Series 2017/18 blev kørt på Sepang banen i Malaysia i dag.

Til dagens kvalifikation var der 32 grader og letskyet, så kørerne var nok glade for at de kun skulle sidde i bilen i 15 minutter i dag.

De første 15 minutter var med LMP2 og LMP3 bilerne.

Den første bil på banen var Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 med lokalhelten Jazeman Jaafar bag rattet. Han var dog ikke eneste kører med lokalkendskab, da Nabil Jeffri i Eurasia Motorsport #33 også var blevet valgt til at køre kvalifikationen.

Der gik dog kun lidt over 5 minutter inden at der kom rødt flag, da ARC Bratislava #4 gik i stå ude på banen, og måtte trækkes væk. Heldigvis gik det hurtigt, så de resterende 10 biler kunne komme tilbage på banen.

Stephane Richelmi i Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 var den kører, der først fik sat en hurtig tid, mens Pipo Derani i BBT #37 gik på jagt efter bonuspointet til den bil som tog Pole Position.

Eurasia Motorsport #33
Photo: Asian Le Mans Series

Josh Burdon i KCMG #18 satte den hurtigste tid i LMP3 klassen, og selv om mange af konkurrenterne prøvede, kunne de altså ikke slå ham. Nigel Moore i Viper Niza Racing #65 skal starte løbet som 2’er, foran Gabriel Aubry i Jackie Chan DC Racing X JOTA #6.

I LMP2 klassen blev det dog Eurasia Motorsport #33 og lokale Nabil Jeffri der overraskede alle og tog Pole Position foran Pipo Derani i BBT #37 og Stephane Richelmi i Jackie Chan DC Racing #8.

Resultatet betyder at det eneste som Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 skal gøre for at vinde mesterskabet, er at gennemføre løbet. Hvis de ikke gør det, så SKAL BBT #37 vinde løbet, da de ellers vil slutte på samme pointantal, og #8 vinder på 2 løbssejre mod ingen.

KCMG #18
Photo: Asian Le Mans Series

Herefter skulle de 4 GT biler køre deres kvalifikation.

Team NZ #77 var det eneste hold i GT Cup klassen, men gik alligevel til weekenden med fuldt fokus, hvor Graeme Dowsett, Will Bamber, og Alif Hamdan var de tre chauffører på bilen denne weekend.

GT klassen var dog de 3 sædvanlige biler i form af Tianshi Racing Team Audi #66 med Mitchell Gilbert, FIST Team AAI Ferrari #90 med Ollie Millroy, og Jesse Krohn i FIST Team AAI BMW #91.

Gilbert i #66 var også på hjemmebane, og han forsøgte alt for at få Pole Position. Det lykkedes dog ikke da Jesse Krohn i #91 snuppede førstepladsen med 0,228 sekund ned til #66, mens Millroy i #90 kørte ind på 3. pladsen.

FIST Team AAI BMW #91
Photo: Asian Le Mans Series

Løbet starter søndag morgen klokken 06.00 dansk tid, og kan følges på Asianlemansseries.com på livestream.

Relaterede nyheder