Turbulent sæsonafslutning i Asian LMS

Finalen af Asian Le Mans Series 2017/18 blev kørt på Sepang International Circuit nær Kuala Lumpur i Malaysia.

Eurasia Motorsport #33 havde taget Pole Position i LMP2, KCMG #18 havde Pole i LMP3 mens FIST Team AAI BMW #91 startede fra Pole Position i GT klassen.

I strålende solskin, med en let brise og 32 graders varme, ville det blive en varm dag på arbejdet for kørerne i de 15 startene biler.

Det blev en utrolig rodet start på løbet. Marko Asmer i den førende #33 blev fuldstændig overrumplet og mistede føringen af løbet til Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 og #7 – og den førende LMP3 bil i form af Viper Niza Racing #65 lå på en generel 3. plads efter den første omgang!

Pole mændene i både LMP3 og GT, henholdsvis KCMG #18 og FIST Team AAI BMW #91, faldt bagerst i deres klasser.

Massimilano Wiser i Tianshi Racing Team Audi #66 havde taget føringen i GT kategorien.

ARC Bratislava #4 havde fået et problem med motoren i gårsdagens kvalifikation, og de måtte skifte motoren henover natten. Det gav dem en 2 minutters Stop & Go straf, da reglementet siger at man skal køre med samme motor gennem hele sæsonen. De fik så lige ekstra Drive-Through straf fordi de havde tyvstartet løbet. Men hvad betød det, når de alligevel var mere end en omgang bagud.

Jazeman Jaafar i Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 var træt af at køre på andenpladsen og gik til angreb på den førende Thomas Laurent i søsterbilen #8. Efter at have forsøgt i to omgange, udnyttede han langsiden til at komme forbi. #8 kørte med sikkerhed også med hovedet, da de blot skulle slutte løbet, for at vinde mesterskabet, og dermed vinde en starttilladelse til 24 timers løbet på Le Mans i juni måned.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #8
Photo: Asian Le Mans Series

En halv time inde i løbet kom der Safety Car, da Dean Koutsoumidis i Algarve Pro Racing #25 stoppede ude på banen. Det lykkedes ham dog at komme i gang igen ved egen kraft, men der var SC allerede kommet ud på banen. Det lykkedes ham dog kun at komme lidt længere rundt på banen, inden at ham måtte slæbes væk fra banen, og deres løb var slut. Det udnyttede alle holdene til at tage deres første pitstop.

Taiwan Beer GH Motorsport #11 havde lidt for travlt i pitten, så de måtte tage en Drive-Through straf, på grund af at de havde oversteget den tilladte hastighed i pitten.

Efter den første time af løbet, førte Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 løbet i LMP2, WIN Motorsport #1 i LMP3 og Tianshi Racing Team Audi #66 i GT kategorien.

FIST Team AAI BMW #91 fik problemer med ABS systemet på bilen. Teamet valgte at tage Junsan Chen ud af bilen, og i stedet sætte BMW fabrikskører Markus Palttala i bilen, da han bedre kunne køre uden systemet og undgå at flatspotte dækkene.

Thomas Laurent i #8 kom under hårdt pres fra Nabil Jeffri i #33. På det tidspunkt var det lidt usikkert om der var problemer med #8 eller om Laurent bare tog det stille og roligt, for at være sikker på at få bilen over målstregen og derved sikre sig mesterskabet.

Efter 80 minutters racerløb skiftede andenpladsen i LMP3 kategorien endnu en gang. Taiwan Beer GH Motorsport #11 overtog føringen fra WIN Motorsport #1, i en regulær udbremsningsmanøvre.

Efter halvanden times racerløb skiftede begge Jackie Chan DC Racing X JOTA biler chauffører, så Harrison Newey kom i #8, mens Afiq Ikhwan Yazid hoppede i #7. Imens kunne Nabil Jeffri i Eurasia Motorsport #33 sole sig kortvarigt i front af løbet, inden at han selv kom i pit, for at få en tankfuld benzin, men han blev på de samme dæk.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 fik en 10 sekunders pitstop straf for at lave hjulspin i forbindelse med deres pitstop. Taiwan Beer GH Motorsport #11 fik også en straf for samme forseelse.

FIST Team AAI BMW #91
Photo: Asian Le Mans Series

Halvvejs inde i løbet kom Viper Niza Racing #65 i problemer, da teamet skubbede bilen ind i garagen, for at reparere den. Dermed blev deres sidste håb om at vinde mesterskabet slukket. Efter 10 minutter i pitten, kom de tilbage på banen igen.

Med en time og 45 minutter tilbage af løbet, gik Afiq Ikhwan Yazid i Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 i front af løbet, ude på banen. På samme tid gik Taiwan Beer GH Motorsport #11 i front af LMP3 klassen. Begge disse biler havde dog den tidligere nævnte straf, som de skulle afsone i forbindelse med deres kommende pitstop.

Med godt halvanden time tilbage af løbet, kom alle LMP2 bilerne i pit. Det rykkede rundt på stillingen endnu en gang, hvor Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 førte foran #7 og Eurasia Motorsport #3 på 3. pladsen, mens BBT #37 lå på fjerdepladsen.

Bhurit Bhirombhakdi i FIST Team AAI Ferrari #90 havde en tur igennem gruset, da han missede sin nedbremsning, og var lige ved at køre op i bagenden på Jackie Chan DC Racing X JOTA #7. I sidste øjeblik fik thailænderen undveget ud i gruset og kunne fortsætte – men han tabte næsten et halvt minut til søsterbilen, i kampen om andenpladsen. Tianshi Racing Team Audi #66 havde en stor føring i klassen, og der skulle uheld til, for at de ikke ville køre sejren hjem. Men med 85 minutter tilbage af løbet, kunne meget stadig ske.

FIST Team AAI Ferrari #90
Photo: Asian Le Mans Series

WIN Motorsport #1 fik en Drive-Through straf for at have kørt for meget udenfor asfalten, på trods af at de havde fået flere advarsler for netop dette. De var dog ude af kampen omkring podiepladserne i forvejen, men alligevel en ærgerlig straf for holdet.

Med 75 tilbage af løbet, blev posen for alvor rystet igen. FIST Team AAI Ferrari #90 endte i gruset i sving 13 og måtte slæbes fri. Dermed fik Tianshi Racing Team #66 muligheden for at tage en Le Mans billet, såfremt at de ville se målflaget.

Med Safety Car på banen, blev hele feltet samlet igen, hvilket gav masser af muligheder for positionsskift i alle klasserne igen. Top 4 i LMP2 klassen lå indenfor få sekunder, Top 3 i LMP3 lå indenfor få sekunder, mens FIST Team AAI BMW #91 var på omgangshøjde med Tianshi Racing Team Audi #66. Det blev dog vendt op og ned under SC perioden, da #66 gik i stå ude på banen – og så var #91 pludselig i føring af klassen! #66 kom i gang igen, men kørte direkte i pit, og blev skubbet ind i garagen. Med #90 ude af løbet, skulle #66 dog kun køre en omgang ude på banen, og tage målflaget – men det kunne sagtens være en udfordring i sig selv, med en syg bil. Mitchell Gilbert meldte om en defekt gearkasse, hvor der kun var et gear tilbage.

Eurasia Motorsport #33 og Jake Parsons startede en sidste time af sæsonen, i front af løbet, mens de to Jackie Chan DC Racing X JOTA biler samt BBT #37 var på jagt efter den.

KCMG #18 var gået i front af LMP3 klassen, men med Taiwan Beer GH Motorsport #11 og Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 lige i nakken.

Viper Niza Racing #65 havde en rigtig øv-dag, da de også havde kørt for hurtigt i pitten. Det gav dem en Drive-Through straf, oveni alle de andre problemer, som de havde haft i dagens løb. Da de tog straffen, lykkedes det dem, igen, at køre for hurtigt, så de fik lige en Drive-Through straf mere for det…

Med tre kvarter tilbage af løbet var der igen drama i LMP2 klassen. Jake Parsons i Eurasia Motorsport #33 spandt på egen hånd og tabte derved føringen. Han faldt tilbage på 3. pladsen af løbet, inden at han fik bilen vendt rundt.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 mistede muligheden for en sejr for de tre lokalfavoritter, da de fik en Stop & Go straf for en forseelse i forbindelse med deres pitstop.

Med små 40 minutter tilbage af løbet kom FIST Team AAI Ferrari #90 tilbage på banen, og slukkede derved endegyldigt håbet for Tianshi Racing Team Audi #66 omkring deres potentielle Le Mans billet. Dermed var der ingen grund til at de kørte tilbage på banen, med en allerede defekt gearkasse, da de alligevel ikke ville kunne vinde noget ved det, andet end endnu en 3. plads i GT kategorien.

Med under en halv time tilbage af løbet, blev der for alvor vendt op og ned i LMP3 klassen igen. I LMP3 klassen er der to af pitstoppene, som skal overholde en minimumstid – og det havde den førende KCMG #18 ikke overholdt! De fik en Stop & Go straf på 1 sekund for forseelsen. Det var nok til at miste føringen i klassen, og kom ud af pitten 10 sekunder efter den nu førende Jackie Chan DC Racing #6. Hvis #6 vandt klassen, ville de samtidig få en Le Mans billet – så det var en utrolig vigtig position.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #6
Photo: Asian Le Mans Series

Taiwan Beer GH Motorsport #11 fik endnu en straf til samlingen, da de havde afsonet en af deres tidligere straffe under Safety Car perioden. Det gav dem en Drive-Through straf.

Jackie Chan DC Racing X JOTA #7 kom ind til deres sidste tankning men kunne ikke starte bilen igen. Dermed mistede de en podieplads på hjemmebanen. Heldigvis kom søsterbilen #8 fint afsted efter deres pitstop, og skulle derved “blot” gennemføre de sidste 12 minutter af løbet, for at sikre sig mesterskabet.

I LMP3 var afstanden mellem #6 og #18 konstant omkring de 10 sekunder, med 10 minutter tilbage af løbet.

Efter 4 timers højdramatisk racerløb, kørte Jackie Chan DC Racing X JOTA #8 med Stephane Richelmi, Thomas Laurent og Harrison Newey først over målstregen, med BBT #37 på andenpladsen og Eurasia Motorsport #33 på den sidste podieplads.

I LMP3 klassen vandt Jackie Chan DC Racing X JOTA #6 med Guy Cosmo, Patrick Byrne og Gabriel Aubry foran Taiwan Beer GH Motorsport #11 og WIN Motorsport #1. KCMG #18 kørte i pit ved starten af den sidste omgang, og kom aldrig ud igen – og da den ikke krydsede målstregen, blev bilen heller ikke klassificeret, selvom de lå til en andenplads.

FIST Team AAI BMW #91 med Junsan Chen, Markus Palttala og Jesse Krohn vandt GT kategorien, foran holdkammeraterne i Ferrari #90, mens Tianshi Racing Team Audi #66 desværre ikke så målflaget.

Dermed blev dagens 3 vindere også de tre mestre – og med drama hele vejen igennem.

Jackie Chan DC Racing #8 vinder en Le Mans billet i LMP2 klassen, Jackie Chan DC Racing #6 vinder i LMP3 og FIST Team AAI vinder to billetter i GT kategorien, da de sluttede 1-2 i mesterskabet.

Nu kan holdene så småt begynde at få fat i nogle biler til 24 timers løb på Le Mans 2018, da alle bilerne i den franske klassiker skal være af den nye LMP2 specifikation samt GTE, modsat den ældre LMP2 specifikation og GT3 modellerne, som bruges i Asian LMS.

Det var den helt fantastiske afslutning på Asian Le Mans Series 2017/18 sæsonen, hvor absolut intet var afgjort, før bilerne krydsede målstregen til sidst. Selvom der kun var 14-15 biler på banerne igennem sæsonen, leverede de fantastisk racerløb – helt frem til målflaget.

Som det blev offentliggjort i går, starter Asian Le Mans Series 2018/19 den 25. november i Shanghai.

Relaterede nyheder