Le Mans endnu en gang med fuld startgrid

Når 24 timers løbet i Le Mans 2018 køres den 16.-17. juni, bliver det endnu en gang med alle garagerne fyldt op.

60 biler stiller til start i dette års løb, der tæller alle de sædvanlige FIA WEC hold plus yderligere 24 inviterede hold.

Fordelingen mellem LMP biler og GT biler bliver præcis 50/50, i hvert fald på denne første liste. Der er også en reserveliste med 6 LMP2’ere og 3 GTE Am biler, men den vender vi tilbage til.

I LMP1 har vi alle de 10 FIA WEC hold, og der støder ikke nogle ekstra biler med i 2018 udgaven af løbet. Dette kan dog meget vel ændre sig i 2019, hvis der er nogle nye hold, der skal have kørt sig varme, inden at de hopper på WEC toget i 2019/20.

Der kommer hele 9 ekstra LMP2 biler med, som er en god blanding af ELMS hold, samt de to ekstra Jackie Chan DC Racing biler, på baggrund af deres mesterskabssejre i Asian Le Mans Series. Dermed får holdet, som er drevet af JOTA Sport hele 4 biler til start i dette års løb. Eurasia Motorsport holdet kommer også fra Asian LMS, og har ligeledes fået en invitation til løbet, dog via almindelig ansøgning, og ikke på grund af deres mesterskabsresultat.

Dermed er der hele 20 LMP2 biler til start i dette års Le Mans.

Spirit of Race Ferrari #55, ARC Bratislava #49 & Dempsey-Proton Racing #77
Photo: JJ Media

Der er ikke nogle overraskelser i GTE Pro feltet, udover at AF Corse stiller op med en ekstra Ferrari 488 GTE Evo, som skal køres af bl.a. Toni Vilander. Corvette Racing, Ford Chip Ganassi Team USA og Porsche har igen to ekstra biler med hver. Det bringer antallet af GTE Pro biler op på 17!

GTE Am feltet har 13 deltagende biler. Udover de 9 FIA WEC biler, støder Ebimotors til med deres ELMS Porsche, og JMW Motorsport med deres ELMS Ferrari. Keating Motorsports har fået en invitation via IMSA serien, og stiller til start i en Ferrari, som bliver drevet af Risi Competizione, mens Proton Competition kommer med en ekstra Porsche.

Kaster vi blikket på reservelisten, finder vi prominente navne som Spirit of Race, Scuderia Corsa, Krohn Racing og ARC Bratislava. Men også danske High Class Racing er at finde på listen med deres LMP2 racer. De står aktuelt som 3. reserve, men de havde med sikkerhed håbet på allerede at have været med på deltagerlisten. Nu skal de sætte deres lid til at nogle af de andre hold må melde fra, da Anders Fjorbach og Dennis Andersen ellers blot bliver tilskuere til årets løb.

Fortsætter vi med de danske briller på, så har vi Marco Sørensen og Nicki Thiim i Aston Martin Racing #95, Michael Christensen i Porsche #92, Jan Magnussen i Corvette Racing #63 – og så kunne vi meget vel finde Christina Nielsen i Proton Competition Porsche #99. I hvert fald kører hendes amerikanske holdkammerat Patrick Long i den bil, så det vil ikke være overraskende, hvis hendes navn dukker op i den bil.

David Heinemeier Hansson arbejder stadig på at finde et sæde til minimum 24 timers løbet på Le Mans, og den jagt fortsætter med sikkerhed nu, hvor hele listen er blevet offentliggjort.

Hele listen med de 60 + 9 biler kan læses her.

Relaterede nyheder