Rekordfelt i supersæsonen

FIA World Endurance Championship super sæsonen 2018/19 kommer til at sætte nye rekorder indenfor sportsvognsræs.

Hele 36 biler er til start, når sæsonen skydes i gang på Spa Francorchamps den 5. maj, hvorefter Le Mans, Silverstone, Fuji, Shanghai, Sebring, Spa og Le Mans endnu en gang besøges, og 2018/19 mestrene er kendt.

LMP1 klassen har fået en kæmpe opblomstring, og det er gået lige stik modsat af hvad visse kredse frygtede, dengang Porsche offentliggjorde deres afgang fra kategorien. I stedet har vi nu 8 private LMP1 biler, der skal kæmpe med de to Toyota Gazoo Racing om VM titlen for kørere og hold.

Rebellion Racing stiller til start med 2 nye ORECA R13 racere, CEFC TRSM Racing kommer med to nye Ginetta G60-LT-P1, SMP Racing kommer med to nye BR01, ligesom DragonSpeed også stiller til start med en BR01 racer. ByKolles er tilbage igen med en bil, og mens Toyota stadig har hybridteknologi på bilerne, så har alle privatholdene lidt flere hestekræfter fra den normale benzindrevne motor. Det, kombineret med forskellige tankstørrelser på bilerne, skulle gerne give en ligeværdig kamp mellem privat- og fabriksholdene.

For at LMP1 holdene kan kæmpe mod hinanden, og alle har en chance for at vinde Teammesterskabet, bliver det kun den bedst placerede bil hos holdet, der tæller til dette mesterskab. Kørermesterskabet tæller selvfølgelig stadig individuelt for alle kørerne.

LMP2 klassen har en lille tilbagegang i deltagere, da både Rebellion Racing og Manor (CEFC TRSM Racing) er rykket op til LMP1. Der er 7 biler, der skal køre hele sæsonen.

AF Corse #51 & #71, Signatech Alpine Matmut #35, Clearwater Racing #61, Vaillante Rebellion #31
Photo: JJ Media

I GTE Pro har feltet aldrig været større. Aston Martin, BMW, Ferrari, Ford og Porsche kommer alle med 2 biler hver. Aston Martin og BMW kommer begge med helt nye biler, så det bliver spændende at se hvordan at de klarer sig mod de efterhånden lidt ældre Ferrari og Ford racere, mens Porsche forhåbentlig har fået ryddet børnesygdommene væk på deres opdaterede 991 RSR model.

GTE Am feltet er også historisk stort. 9 biler kommer til at kæmpe gennem hele sæsonen. Der kommer to Aston Martin racere, med de forsvarende mestre AMR #98, samt TF Sport. De bliver udfordret af 3 Ferrari’er og 4 Porsche racere.

Det blev også annonceret, at der kommer en ændring af FIA WEC kalenderen. Løbet på Fuji bliver flyttet til den 14. oktober, så der ikke sker datosammenfald med Formel 1 på COTA og WEC på Fuji banen. Det er blevet et vigtigt, efter Toyota Gazoo Racing har annonceret at Fernando Alonso skal køre for dem, parallelt med hans Formel 1 program hos McLaren Renault. Toyota ejer Fuji banen, og det vil være et kæmpe scoop for dem, at have fanfavoritten med på hjemmebanen.

Der kommer en regelændring omkring pitstoppene, hvor holdene nu må både tanke, skifte dæk og skifte kørere på samme tid. Det gør at pitstoppene bliver meget kortere, og gør at holdene skal være meget mere oppe på dupperne.

Første gang at vi ser alle bilerne samlet, bliver den 6.-7. april på Paul Ricard, når alle holdene møder ind til Prologen.

Den komplette startliste til FIA WEC kan ses her.

Relaterede nyheder