Danica Patrick slutter karrieren hos ECR

Når Indy 500 køres den 27. maj, bliver det samtidig afskedsløbet for Danica Patrick.

Sidste efterår annoncerede hun karrierestoppet, hvor de eneste to løb i 2018 vil blive Daytona 500 og Indy 500.

Siden da har rygterne omkring hendes valg af hold sviret, og en efter en, har de forskellige hold meldt ud, at de ikke forhandler med Patrick omkring løbet.

Men nu er det så blevet endeligt bekræftet, at Ed Carpenter Racing stiller til start med en 3. bil ved dette års Indy 500, og Danica Patrick bliver køreren.

Det bliver første gang, at hun skal arbejde sammen med ECR holdet, og det bliver første gang siden 2011, at hun sidder i en IndyCar.

Hendes IndyCar karriere startede i 2005, hvor hun kørte for Rahal Letterman teamet. I debutsæsonen tog hun 3 Pole Positions for holdet, men det blev ikke til nogen sejre. Efter 2006 sæsonen også blev kørt hos Rahal Letterman holdet, skiftede hun til Andretti Autosport, og kørte for dem fra 2007-2011. Det var også her, at hun tog hendes hidtil eneste sejr, da hun vandt på Motegi i Japan i 2008.

Ed Carpenter & Danica Patrick
Graphics: Indycar.com

NASCAR blev heller ikke den store resultatmæssige succes for hende, hvor Pole Position til Daytona 500 i 2013 blev karrierens højdepunkt.

Men der har altid været en stor medie hype omkring hende, på grund af hendes køn, og at hun kunne køre fra flere af drengene. Mens hendes lille statur hjalp hende de første år i IndyCar, hvor kørerens vægt ikke indgik i bilens minimumsvægt, blev reglerne sidenhen ændret, hvorefter hun ikke længere havde samme fordel.

Da hun begyndte skiftet over til NASCAR, skulle hun til at træne meget mere intenst, da de meget tungere Stock-cars krævede mange flere kræfter end de lette IndyCars. Det, og hendes temperament, spændte ben i de første år af NASCAR karrieren, men det fik hun bedre styr på senere. Men desværre stadig uden sejre.

Bilen kommer til at fremstå i de velkendte GoDaddy farver, og mon ikke at der kommer til at stå startnummer 7 på bilen, som var hendes startnummer gennem størstedelen af hendes IndyCar sæsoner. Hun har i hvert fald fået nummer 7 til Daytona 500 denne weekend, så det bliver formentlig samme nummer til Indy 500.

Træningerne forud for 102. Indianapolis 500 starter den 15. maj, mens selve løbet skal køres den 27. maj.

Relaterede nyheder